SPORTURI  »  ALTELE  »  UK CHAMPIONSHIP

Neil Robertson a devenit primul jucător de snooker din afara Marii Britanii care bifează "Tripla Coroană"!

Neil Robertson, foto: espn.co.uk
Neil Robertson, foto: espn.co.uk

Articol de GSP - Publicat luni, 09 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 decembrie 2013 10:21

Australianul Neil Robertson l-a învins pe englezul Mark Selby în finala UK Championship, scor 10-7, şi a devenit abia al optulea jucător din istorie care se impune în cele 3 mari turnee de snooker profesionist: Campionatul Mondial, Mastersul englez, UK Championship

"Tripla Coroană" a mai fost cîştigată de Stephen Hendry, Steve Davis, Ronnie O'Sullivan, Alex Higgins, Mark Williams, John Higgins şi Terry Griffiths. Neil Robertston a devenit primul jucător din afara Regatului Unit care bifează această performanţă.

Neil Robertson o face pe Mark Selby
În ciuda unei prime sesiuni dezastruoase, în care a fost condus de englez cu scorul de 5-1, Neil Robertson a reuşit să îşi transforme nervii în concentrare şi să recupereze miraculos, în stilul brevetat de adversarul său din finală. După 6-3 pentru Selby, australianul în vîrstă de 31 de ani a egalat situaţia şi nu s-a mai uitat în urmă.

Momentul psihologic al partidei a venit la 8-7 pentru Robertson, atunci cînd Selby mai avea o singură bilă pe masă, bila neagră, dar a ratat şi a făcut cadou frameul. "Dacă aş fi reuşit lovitura, nu ar fi fost corect. Am jucat slab toată săptămîna, deci finala a fost chiar o realizare", a explicat Mark Selby.

"În prima sesiune, Mark a fost prea bun pentru mine, dar mi-am revenit pe parcurs. Cînd am venit în Europa, eu şi Ding am devenit jucători profesionişti în acelaşi timp. Să cîştig Tripla Coroană înainte să o facă el este o performanţă incredibilă", a declarat Neil Robertson, numărul 1 mondial.

Premiu de 150.000 de lire şi o revanşă
Neil Robertson a fost învins de Mark Selby în finala din acest an a Mastersului, scor 10-6, competiţie pe care a cîştigat-o în 2012. Campion mondial în 2010, australianul a fost încurajat de mama sa la finala de aseară şi avea nevoie de victorie pentru a-şi păstra locul 1 mondial. În cazul în care Selby reuşea să îşi apere titlul, el fiind cîştigătorul ediţiei trecute de UK Championship, englezul în vîrstă de 30 de ani şi-ar fi detronat rivalul în clasamentul mondial.

A fost cea de-a noua victorie într-un turneu pe puncte din cariera lui Neil Robertson. De partea cealaltă, rivalul său a pierdut a şaptea finală din carieră, reuşind să se impună în doar 3 turnee. Englezul se poate consola cu breakul de 147 de puncte reuşit în semifinala cu Ricky Walden (VIDEO AICI).

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
mihrp
mihrp  •  10 Decembrie 2013, 01:00

Alex Higgins ??? cine e?

dash.berlin
dash.berlin  •  10 Decembrie 2013, 00:12
Postat de xstream pe 09 Decembrie 2013, 11:27

si ai mei, + marele Stephen Hendry

Paul Hunter ,Dumnezeu sa-l odihneasca a fost un mare talent.Putea deveni unul dintre cei mai mari jucatori din istoria snookerului.Insa Roonie daca se tine de treaba ,poate sa-l depaseasca pe Stephen Hendry ,si eu cred ca o va face :)

dash.berlin
dash.berlin  •  10 Decembrie 2013, 00:09
Postat de zurix pe 09 Decembrie 2013, 13:25

Pacat ca Ronnie are caracterul pe care il are, e cel mai talentat jucator din istorie, dar altii sunt mai muncitori si profesionisti ca el....

El nu-i lipsit de caracter,doar ca s-a luptat cu depresia ani de zile.Iar daca i-ai cunoaste viata si prin cate a trecut in tineretea lui ,nu l-ai mai acuza de lipsa de caracter.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează