SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTURI

Noua egidă a ANST: "Să investim în penali!"

Daniela Popa a fost audiată în 2009 şi de comisia parlamentară şi în 2010 de către Direcţa Naţională Anticorupţie
Daniela Popa a fost audiată în 2009 şi de comisia parlamentară şi în 2010 de către Direcţa Naţională Anticorupţie

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2011 21:01

ANST a atribuit un contract cu finanţare europeană unui fost angajat care este trimis de DNA în justiţie împreună cu Monica Iacob-Ridzi.

Peste două luni, pe 7 septembrie, este programat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie primul termen în procesul DNA vs lotul Ridzi. Printre cele 12 persoane învinuite se află şi Daniela Popa, cea care a coordonat Departamentul de achiziţii al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret pînă în luna mai, cînd a fost suspendată din funcţie.

La nici o lună de cînd a rămas fără serviciu la stat, Daniela Popa şi-a şi găsit o nouă sursă de venit cu ajutorul nemijlocit al fostului angajator. Pe 16 iunie, Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret i-a încredinţat un contract privind desfăşurarea achiziţiilor din cadrul programului RURALTIN, un proiect de 1.100.000 de euro, finanţat în proporţie de 95% din fonduri europene nerambursabile sub egida "Să investim în oameni!". Valoarea contractului semnat cu Daniela Popa este de 3.400 de euro şi are ca termen de finalizare data de 1 octombrie 2011.

Lupul, paznic la oi

Daniela Popa este acuzată de DNA de abuz în serviciu, fals intelectual, complicitate la fals şi uz de fals, infracţiuni comise în timp ce era consilier în cadrul serviciului de achiziţii publice în fostul MTS. Iar ANST lasă aceeaşi persoană să-i coordoneze achiziţiile din cadrul unui proiect european de peste un milion de euro! În paralel, ANST s-a constituit în parte vătămată în procesul Ridzi pentru a-şi recupera prejudiciul de 600.000 de euro. Pe scurt, ANST se judecă pe de-o parte cu Daniela Popa pentru că a fost înşelată, iar pe cealaltă parte semnează contracte cu ea.

ANST a explicat că s-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei de experţi. "Instituţia nu mai dispune de personal calificat care să desfăşoare proceduri de achiziţii", este răspunsul dat de Ana Maria Dalu, managerul de proiect. Tot aceasta susţine că "s-a primit o singură ofertă, cea a Danielei Popa, care a întrunit condiţiile legale şi toate criteriile solicitate".

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
victor_l
victor_l  •  07 Iulie 2011, 09:29

Despre prezumtia de nevinovatie ati auzit? Eu ma intreb dece m-ai stati de vorba si mai scrieti despre fotbalul romanesc si patronii sai stiindu-i corupti pina in strafunduri!

ockilaaa
ockilaaa  •  07 Iulie 2011, 08:28
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

wow ce de cenzura :)

ciupi0812
ciupi0812  •  07 Iulie 2011, 07:25

ce altceva sa facem, daca in romania numai penalii au bani?!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează