SPORTURI  »  ALTELE  »  HIPISM

Oprea a adus spioni în locul cailor! » Secţia de hipism a clubului Steaua se află aproape de desfiinţare

La secţia de hipism a clubului Steaua funcţionează cea mai bună şcoală de echitaţie din ţară +1   FOTO
La secţia de hipism a clubului Steaua funcţionează cea mai bună şcoală de echitaţie din ţară

Articol de - Publicat sambata, 10 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 10 mai 2014 11:17

În doar trei zile, cei 17 cai au fost mutaţi cu mare discreţie din grajdurile steliste pentru a face loc unei unităţi a ofiţerilor "Doi şi-un sfert". Gata, la adresa bulevardul Timişoara nr. 2 nu se mai află sediul secţiei de hipism a clubului Steaua!

Miercuri s-a dat ordin de evacuare a cailor pînă vineri, ora 17:00. Ordinul a venit de la Gabriel Oprea, şeful instituţiei care a preluat clădirile. "Unitatea militară a fost transferată de la Apărare la Interne în urma unei Hotărîri de Guvern adoptate în mare secret deoarece aici va funcţiona un departament al DGIPI, fosta "Doi şi-un sfert"", a declarat o sursă guvernamentală.

Cei 17 cai, dintre care 4 din lotul naţional, au fost deja mutaţi, o parte în grajdurile de la Jandarmerie, o parte în manejul de la Academia de Poliţie.
În cei 67 de ani de existenţă, secţia stelistă a mai trecut printr-un moment critic.

Cel mai longeviv sportiv legitimat la clubul de hipism al Stelei: "E scandalos!"

În 1984, la ordinul Elenei Ceauşescu, caii au fost mutaţi din Grajdurile Regale, acolo unde funcţionează în prezent Academia de Educaţie Fizică şi Sport, în sediul din bdul Timişoara.

"În anii '60, Steaua avea una din cele mai frumoase baze hipice din Europa. Aveam chiar şi arenă cu nocturnă. Acum, în mileniul trei, aproape că nu mai existăm", a declarat pentru Gazetă Anghel Donescu, medaliat cu bronz olimpic la Moscova 1980.

Nu se ştie nimic despre soarta ultimei baze hipice din Bucureşti. Nu se ştie dacă va fi construită o alta sau dacă va fi desfiinţată. Se ştie însă că în boxele, în manejul şi în grajdurile clubului Steaua vor lucra ofiţerii DGIPI, Brigada fraude cibernetice. Contactat telefonic, preşedintele secţiei de hipism Steaua, Sorin Alexandrescu, nu a dorit să comenteze nimic.

300.000 euro valorează Siker, o iapă din rasa "Sport unguresc", care stă acum într-o boxă mobilă amplasată în manejul Academiei de Poliţie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
cristiana_grasu
cristiana_grasu  •  14 Mai 2014, 14:51
Postat de sicam pe 11 Mai 2014, 22:39

Pentru cine nu stie, MAI a dat un comunicat prin care explica aceasta mutare, iar cailor li s-a asigurat o noua casa undeva la iesire din Bucuresti, unde sunt convins ca le este mult mai bine. Schimbari sunt peste tot, de ce atata scandal??? Mi se pare o schimbare benefica, iar cu stilul melodramatic al lui tolontan m am obisnuit deja.

Nu le este deloc mai bine! li s-au oferit doar 3 boxe pentru 17 cai!!!! restul cailor stau acum in manejul acoperit in niste boxe improvizate unde se pot accidenta, si unde vara se vor atinge temperaturi insuportabile. Manejul acoperit fiind deci ocupat acum, antrenamentele nu mai pot avea loc deoarece afara nu se poate incaleca din cauza ploilor, mai multe participari la concursuri fiind anulate.......asa ca va rog frumos nu mai comentati daca nu sunteti in cunostinta de cauza! Speram din tot sufletul ca situatia se va remedia cat mai curand, si ca va fi respectata legea sportului care zice ca nu poti desfiinta o baza sportiva fara a contrui alta in loc!

sicam
sicam  •  11 Mai 2014, 22:39

Pentru cine nu stie, MAI a dat un comunicat prin care explica aceasta mutare, iar cailor li s-a asigurat o noua casa undeva la iesire din Bucuresti, unde sunt convins ca le este mult mai bine. Schimbari sunt peste tot, de ce atata scandal??? Mi se pare o schimbare benefica, iar cu stilul melodramatic al lui tolontan m am obisnuit deja.

alskar
alskar  •  10 Mai 2014, 15:59

"Tot ce e bun tre' să dispară din această țară"

Vezi toate comentariile (7)
Comentează