SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

VIDEO / EXCLUSIV 5 perspective » GSP le-a întrebat pe Alina Dumitru, Simona Amânar, Maricica Puică, Otilia Bădescu și Ancuța Stoenescu despre șansele de calificare și la medalii ale românilor la JO

Foto: Alina Dumitru
Foto: Alina Dumitru

Articol de , - Publicat joi, 06 aprilie 2023 18:36 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 19:32

Școala Gimnazială nr.162 din București a fost gazda unui eveniment organizat de COSR (Comitetul Olimpic și Sportiv Român) cu ocazia zilei internaționale a sportului pentru dezvoltare și pace. Printre participanți s-au aflat mai multe sportive medaliate la Jocurile Olimpice.

Gazeta Sporturilor a cerut o opinie legată de șansele sportivilor noștri de a participa sau de a obține o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici, a treia medalie la Campionatele Naționale de la Otopeni » Record național la 50 metri fluture
CAMPIONATELE NAȚIONALE
David Popovici, a treia medalie la Campionatele Naționale de la Otopeni » Record național la 50 metri fluture

VIDEO. Otilia Bădescu: „Ar trebui să privim partea pozitivă”

De 5 ori campioană europeană la tenis de masă, Otilia Bădescu consideră că jucătoarele autohtone n-ar trebui să se teamă de valoarea adversarilor.

„Avem performanțe și sunt șanse să obținem o medalie la tenisul de masă, la Jocurile Olimpice de la Paris. Chiar dacă alte țări au apelat la alte sportive din alte țări, nu înseamnă că este un lucru rău. Ar trebui să luăm partea pozitivă în faptul că celelalte țări folosesc jucătoare originare din China și să avem mai multă determinare și încredere în forțele proprii”, a spus Otilia Bădescu.

VIDEO. Simona Amânar: „Ne lipsește podiumul la gimnastică”

Medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atlanta, Simona Amânar regretă că naționala României n-a mai reușit să ajungă pe podium. Nu are vreo preferată pentru competiția de la Paris și mizează pe forța grupului.

„Ne dorim să prindem calificările la Jocurile Olimpice. Ne lipsește podiumul olimpic la gimnastică de ceva timp, n-am mai avut performanțe. Îmi doresc ca la campionatele mondiale din octombrie să ne facem cadou calificarea. N-aș vrea să dau un nume legat de cine va prinde o medalie. Am încredere doar în echipă”, a spus Simona Amânar.

VIDEO. Alina Dumitru: „N-ar trebui să ne pierdem încrederea în sportivii noștri”

Cum stăm la judo? Medaliată cu aur la Beijing la categoria 48 de kg, Alina Dumitru are o favorită pentru calificarea la Jocurile Olimpice și speră ca Florentina Ivănescu să se ambiționeze și pentru o medalie.

„Eu întotdeauna sper în rezultate cât mai frumoase și n-ar trebui să ne pierdem încrederea. Trebuie să avem așteptări de la sportivii noștri! Nu știu dacă să avem mari speranțe la o medalie la Jocurile Olimpice, dar trebuie să ne dorim o calificare. Eu îmi doresc ca sportiva de la 63 de kg, Florentina Ivănescu, să se califice și să simtă gustul competiției”, a explicat Alina Dumitru.

VIDEO. Ancuța Stoenescu: „Nu putem face o selecție doar din 12 jucători”

Devenit sport olimpic, baschetul 3 la 3 este un sport relativ nou în România. Chiar și așa naționala a avut o participare al Jocurile Olimpice de vară în 2020, iar Ancuța Stoenescu a fost una dintre reprezentantele noastre.

„Sperăm ca primele puncte necesare calificării să vină în urma turneului de la Wuhan. Va fi dificil să îndeplinim baremul pentru participare, pentru că nu este la fel ca celelalte sporturi. 

Sistemul de calificare este prin puncte strânse de jucători atât în campionatul intern cât și internațional, cu naționala. Astfel că fiecare club mai mic sau mai mare trebuie să muncească”, a spus Ancuța Stoenescu.

VIDEO. Maricica Puică: „Mă doare sufletul că nu sunt ai noștri”

Laureată cu aur la proba de 3000 m la Jocurile Olimpice de vară din 1984 de la Los Angeles, Maricica Puică a fost întrebată ce facem cu atletismul la Paris. 

„E o întrebare foarte grea. Rămân cu speranța că vom putea scoate ceva la Olimpiadă”, a spus fosta mare atletă. 

Legat de cazul atletetei din Kenya care va alerga pentru România, Delvine Meligor, calificată deja la proba de maraton, Maricica Puică a precizat: 

„Nu spun că este rău că am adus o astfel de sportivă. Până la urmă reprezintă România și asta e cel mai important. Pe mine mă doare sufletul că nu sunt ai noștri, pentru că noi românii avem voință și talente. N-aș vrea să se supere antrenorii pe mine, dar ceva nu mai atrage spre atletism”.

Citește și alte știri:

Revoltă fără precedent în Liga 1 » Arbitrii, Vassaras și CCA declară război TOTAL patronilor! Pe lista vizaților: Becali, Varga, Mititelu, dar și un personaj din conducerea Farului

Interes pentru Victor Pițurcă în plin scandal: „Va dau o informație în premieră: e și el pe listă”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  07 Aprilie 2023, 11:29

Ivanescu e în progres continuu la judo, totuși cea mai mare speranța cred ca e Adi Sulca, sportiv de top în timpul junioratului și cu un debut promițător și la seniori. Sa vorbim de medalii la tenisul de masa la JO e totuși SF, atletismul e și el în situația în care 2-3 prezente în finale ne-ar bucura, deși sunt câțiva atleți care într-o zi buna s-ar putea apropia de podium. Gimnastica e marele semn de întrebare. Cu ultimele generații de junioare, ma asteptam ca deja pt Tokyo sa revenim în discuția pt un podium pe echipe, asa ca încrederea e cu siguranță jos de tot, deși perspective par a fi. Oricum e destul de clar ca JO de la Paris vor fi cele mai bune pt România din 2008 încoace, cu șanse serioase ca de data asta sa atingem un nr de 10 medalii, adică mai mult decât la ultimele 2 ediții însumat.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Aprilie 2023, 19:53

o sa castigam medalii la inot ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează