SPORTURI  »  ALTELE  »  RENTE VIAGERE

Plafonare şi limită de vîrstă » MTS reacţionează după dezvăluirile apărute în urmă cu două luni în Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 02 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 01 mai 2014 23:31

În urmă cu două luni, Gazeta Sporturilor a arătat modul ilegal în care MTS a stabilit algoritmul de calcul în baza căruia sînt acordate de 14 ani rentele viagere. Acestea revin unui număr de 525 de campioni ai României, printre care se află şi Gabriela Szabo. Fosta atletă, campioană olimpică şi mondială, beneficiază de o rentă lunară de 7.400 de lei. Ca reacţie, ministrul Szabo a constituit o comisie interministerială, cu funcţionari de la Justiţie, Muncă şi Finanţe, care să găsească o soluţie de intrare în legalitate. "Nu este un subiect tabu pentru mine, dar colega mea, Carmen Tocală, secretarul de stat, este mult mai temă cu această problemă", a explicat ministrul Szabo.

"Acum se lucrează la nivel de comisie internă, care trebuie să prezinte trei variante de reglementare a rentelor viagere, variante ce vor fi toate apoi prezentate Ministerului de Finanţe. Vom vedea care din ele va fi agreată", a precizat Tocală. Secretarul de stat nu a dat mai multe amănunte, dar a precizat că se va merge pe două direcţii. "Vom căuta să limităm suma maximă peste care să nu se treacă, iar ca reper vom lua medaliile olimpice. Asta nu înseamnă că vor fi excluse titlurile mondiale şi cele europene, dar va exista un plafon maxim. Tot comisia va încerca să stabilească, după discuţii cu federaţiile, impunerea unei limite de vîrstă de la care să se acorde aceste rente", a explicat Tocală.

Vor să le mute
MTS doreşte, în acelaşi timp, să mute rentele viagere la Ministerul Muncii pentru a degreva MTS de o povară financiară. "Ministerul de finanţe le-a încadrat la asigurări sociale, deci trebuie să se ocupe de ele cei de la Muncă. În fiecare an, ministerul cheltuie 25 de milioane de lei cu aceste rente, în timp ce pentru indemnizaţiile sportivilor de la loturile naţionale se dau doar 10 milioane de lei. Nu e firesc", a mai spus demnitarul.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează