SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINOAR

Se reiau lucrările la Patinoarul Flamaropol » Anunțul făcut de Primăria Capitalei

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 14:44 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 15:12

Primăria Municipiului București anunță că se reiau lucrările la patinoarul Flamaropol.

Într-un comunicat pe pagina de Facebook, Primăria anunță că „Am lansat în SEAP procedura de achiziție pentru serviciile de actualizare și completare a documentației pentru continuarea lucrărilor de refacere și modernizare a patinoarului artificial Mihai Flamaropol. 

Proiectul constă în continuarea lucrărilor pentru realizarea unei arene sportive, a unui patinoar artificial și a unui centru multifuncțional sportiv și de agrement”.

Se reiau lucrările la patinoarul Flamaropol

Potrivit anunțului, complexul va avea 3.100 de locuri, patinoar artificial, instalație de gheață, sală de conferințe, spații tehnice, spații de depozitare, vestiare pentru sportivi și echipele însoțitoare,  vestiare pentru arbitrii, cabinet medical și cabinet de prim ajutor.

Reluăm lucrările pentru finalizarea patinoarului Flamaropol. 

Am lansat în SEAP procedura de achiziție pentru serviciile de actualizare și completare a documentaţiei pentru continuarea lucrărilor de refacere și modernizare a patinoarului artificial Mihai Flamaropol.

Proiectul constă în continuarea lucrărilor pentru realizarea unei arene sportive, a unui patinoar artificial și a unui centru multifuncțional sportiv și de agrement.

Complexul va avea 3.100 de locuri, 110 locuri de parcare și o capacitate de 120 clienți/zi în centrul spa. Obiectivul de investiții va fi alcătuit dintr-o arenă sportivă și un centru multifuncțional sportiv si de agrement.

Arena sportivă va avea toate facilitățile necesare, patinoar artificial, instalație de gheață, sală de conferințe, spații tehnice, spații de depozitare, vestiare pentru sportivi și echipele însoțitoare; vestiare pentru arbitrii; cabinet medical și cabinet de prim ajutor.

Centrul multifuncțional sportiv și de agrement va fi format din: bazin de înot, sală de sport, spații pentru relaxare și întreținere fizică, spații pentru recuperare fizică, spații pentru relaxare, spații pentru masaj hidro-termo terapie (spa), sală de escaladă indoor si escaladă outdoor, spații comerciale si pentru alimentație publică, spații pentru promovare vizuală a sporturilor pe gheată și a evenimentelor organizate.

Invităm operatorii economici interesați să se înscrie la această procedură până pe data de 11 decembrie 2023.

– comunicat Primăria București

1953e anul în care a fost inaugurat vechiul patinoar "23 August", care începând cu anii '90 a început să se degradeze, iar din 2012 nu a mai funcţionat deloc

 Dacă în 2013, Oprescu se lăuda cu un patinoar ridicat cu 25 de milioane de euro, acum Primăria a aprobat un buget de 227.426.852,82 lei, adică 46 de milioane de euro, cu 21 de milioane mai scump decât planurile de acum zece ani. 

Până în acest moment, în patinoar au fost investiți deja 6 milioane de euro, ceea ce reprezintă 24 la sută din lucrări. Durata de realizare a investiției este de 24 luni din momentul reluării lucrărilor, municipalitatea fiind optimistă: se gândește la o inaugurare în 2025.

  • aprilie 2013 - Sorin Oprescu promitea construirea unui patinoar cu 6.100 de locuri, în care ar fi trebuit să fie investiți 25 milioane de euro
  • martie 2016 - au început lucrările pentru demolarea vechiului patinoar
  • februarie 2017 - Gabriela Firea reduce capacitatea patinoarului la 3.100 de locuri, dar prețul rămâne același
  • septembrie 2017 - începe ridicarea patinoarului "Flamaropol"
  • 2017-2019 - procese între Primăria București și firmele UTI Grup SA și Astaldi SpA, lucrările sunt întrerupte
  • 12 septembrie 2019 - șantierul "Flamaropol" închis definitiv
  • martie 2021 - discuții Nicușor Dan - Eduard Novak privind refacerea patinoarului
  • ianuarie 2023 - Nicușor Dan anunță o nouă investiție de 52 de milioane de euro pentru refacerea patinoarului, 46 de milioane fiind noua alocare, alți 6 milioane de euro fiind deja investiți pentru lucrările de până acum.

FOTO. Epopeea unui eșec: patinoarul "Flamaropol". Cum arăta construcția la finalul lunii iulie 2023

FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
FOTO Iosif Popescu
+45 FOTO

Citește și: 

Alertă la Campionatele Naționale de înot: competiția a fost întreruptă în două rânduri la sala de 30 de milioane de euro!
CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ÎNOT
Alertă la Campionatele Naționale de înot: competiția a fost întreruptă în două rânduri la sala de 30 de milioane de euro!
Serbia - România 0-4 » „Tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup! Jaqueline Cristian a adus puncul decisiv
BILLIE JEAN KING CUP
Serbia - România 0-4 » „Tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup! Jaqueline Cristian a adus puncul decisiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează