SPORTURI  »  ALTELE  »  MINISTERUL SPORTULUI

Planul PSD după ce Ministerul Sportului a fost desființat: discuție decisivă Ciolacu - Lipă + cine e a doua variantă pentru șefia noii agenții

Surse din Partidul Social Democrat spun că noul premier Marcel Ciolacu va avea o discuție decisivă cu președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, vineri.
Surse din Partidul Social Democrat spun că noul premier Marcel Ciolacu va avea o discuție decisivă cu președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, vineri.

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 18:44 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 18:49

Surse din Partidul Social Democrat spun că noul premier Marcel Ciolacu va avea o discuție decisivă cu președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, vineri. Însă, cel mai probabil, cele două părți se vor înțelege. A doua variantă e Alin Petrache.

Dispariția Ministerului Sportului nu va însemna înglobarea acestuia în Ministerul Familiei, așa cum se vehiculase până la începutul acestei săptămâni.

PSD înființează Agenția pentru Sport

Astfel, va fi fondată, prin Hotărâre de Guvern, noua Agenție pentru Sport, care va funcționa în subordinea premierului Ciolacu. „Până se va da HG, Ministerul Sportului lucrează în continuare. Procesul va dura, probabil, maximum o lună”, spun sursele GSP.

Guvernul Ciolacu a fost învestit de Parlamentul României joi, 15 iunie, cu 290 de voturi pentru și 95 împotrivă. Avea nevoie de 234 pentru a fi validat.

Elisabeta Lipă dorită la șefia noii Agenții

Favorită pentru șefia Agenției rămâne multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă. Lipă a mai fost ministru al sportului între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017 și e favorita liderului PSD.

Sursele ziarului spun că vineri, 16 iunie 2023, va fi discuția decisivă între Marcel Ciolacu și Elisabeta Lipă.

„Premierul vrea să lămurească ultimele aspecte, cum ar fi dacă Lipă poate pleca de la Federație într-un an pre-olimpic”, spun oamenii din partid.

Însă, cel mai probabil, cele două părți se vor înțelege, arată aceleași surse.

Alin Petrache, varianta B

Varianta de rezervă este Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. El a fost parlamentar din partea PSD, deputat între 2012 și 2014.

Federația de Rugby pregătește, în aceste luni, participarea României la Campionatul Mondial din Franța. Acesta va începe în luna septembrie.

Citește mai multe știri:

Eduard Novak, mesaj apocaliptic pe Facebook: „RIP sportul românesc!” » Ministerul Sportului dispare, ajunge agenție sub șefia Gabrielei Firea
Ministerul Sportului
Eduard Novak, mesaj apocaliptic pe Facebook: „RIP sportul românesc!” » Ministerul Sportului dispare, ajunge agenție sub șefia Gabrielei Firea
Eduard Novak îi răspunde Cameliei Potec: „Guvernul și Ministerul au sărit să o ajute”
Ministerul Sportului
Eduard Novak îi răspunde Cameliei Potec: „Guvernul și Ministerul au sărit să o ajute”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Razvan
Razvan  •  16 Iunie 2023, 04:26

Lipa pe urmele lui szabo, nu se mai satura sa primessca bani de la buget, astea 2 castiga mai mult acuma ca stsu degeaba decat au facut o ca sportive

81mada
81mada  •  15 Iunie 2023, 22:10

Astia isi bat joc de sport… cel mai bun exemplu rectificarea bugetara din 2022, ministerul familiei si egalitati de sansa a lui Firea 109 mil lei, ministerul tineretul si sportului 2.9 mil lei, ce o fi facut Firea cu banii aia Dumnezeu stie, ce va face acum cand are ministerul sportului tot Dumnezeu stie, dar nimic pentru sport…Cei care se presupune ca vor fi , sunt oameni plimbati politic, deci nimic nou!

adrian.7
adrian.7  •  15 Iunie 2023, 22:03

Fapte...Lipă nu s-a putut întâlni cu Novak deoarece avea antrenamente dar poate părăsi iubirea vieții ei, Canotajul, cu un an înainte de Olimpiadă...Ce vă mai place saorma...Bine o să o bage pe PR că ajută și de acolo de unde este...de când „bătea ea din pinteni” după funcția asta...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează