SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Răscruce de arme » Viitorul echipei medaliate cu argint la Olimpiadă este incert

Mihai Covaliu, antrenorul echipei masculine de scrimă
Mihai Covaliu, antrenorul echipei masculine de scrimă

Articol de - Publicat marti, 30 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 29 octombrie 2012 20:21

Antrenorul Mihai Covaliu spune că viitorul echipei masculine de sabie este incert, deşi băieţii sînt medaliaţi cu argint la Olimpiadă.

Scrima se află în pauză prelungită. Pînă în iarnă, cînd se reia Cupa Mondială, nu sînt competiţii importante, aşa că sabrerii care au luat argintul la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi antrenorul Mihai Covaliu au timp să se gîndească la nişte decizii referitoare la viitorul lor.

În ultima vreme, au apărut zvonuri potrivit cărora scrimerii medaliaţi la Londra nu ar mai dori să continue. Covaliu a încercat să nuanţeze. "Ei nu şi-ar dori să renunţe. Dar eu cred că sabrerii, dar nu numai ei, ar trebui să fie sprijiniţi financiar mai bine. Pe ei i-a dezorientat mult şi desfiinţarea Polului România şi trebuie să-şi facă şi ei nişte calcule. Pentru a-şi relua pregătirile în cele mai bune condiţii le-ar trebui o siguranţă financiară. Cred că sportivii care au obţinut rezultate la Olimpiadă nu sînt trataţi la adevărata lor valoare", a spus tehnicianul.

Dată fiind pauza competiţională mare, eroii de la Londra, Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriteanu, nu se află în pregătire centralizată. "Noi vom lua o hotărîre cu adevărat documentată de-abia în mai, cînd se va decide dacă sabia masculină va fi sau nu probă pe echipe la Rio 2016. De acest aranjament al Comitetului Internaţional Olimpic depind multe în cariera noastră", a completat Cova.

Deocamdată nu preia altă echipă
Mihai Covaliu va pleca peste cîteva zile în vacanţă, în Italia, alături de soţia sa, Irina, şi de cei doi copii. Apropo de străinătate, a mai primit oferte de la echipe din afara ţării, aşa cum se preconiza în jurul Jocurilor Olimpice din vară? "Nu, nu am mai discutat cu nicio altă federaţie în ultima vreme", spune Covaliu.

"Cred că sportivii cu rezultate la Londra, nu doar sabrerii, ar trebui ţinuţi şi stimulaţi. Ei sînt modele pentru generaţiile care vor urma şi care, fără ei, nu vor avea standarde pe care să le depăşească" (Mihai Covaliu, antrenor lot masculin sabie)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează