SPORTURI  »  ALTELE  »  MARATON

Record la maratonul de la New York şi a câştigat cursa masculină! Hellen Obiri a triumfat la feminin

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 10:53 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 10:56

Etiopianul Tamirat Tola a stabilit un record al traseului şi a câştigat cursa masculină la maratonul oraşului New York, duminică, în timp ce sportiva kenyană Hellen Obiri s-a detaşat în ultimii 400 de metri şi a cucerit titlul la feminin, relatează AP.

Tola a terminat în 2 ore, 4 minute şi 58 de secunde, doborând recordul de 2:05.06 stabilit de Geoffrey Mutai în 2011.

Albert Korir din Kenya, care a câştigat maratonul de la New York în 2021, a terminat al doilea la aproape 2 minute în spatele lui Tola. Etiopianul Shura Kitata a fost al treilea, cu timpul 2:07:11.

În timp ce cursa masculină a fost decisă înainte de ultimii kilometri, cea feminină s-a decis pe ultima porţiune. Obiri, Letesenbet Gidey (Etiopia) şi Sharon Lokedi (Kenya) alergau în acelaşi ritm şi erau pe rând în frunte. Obiri a făcut o manevră în timp ce trioul se îndrepta spre Central Park pentru ultima jumătate de milă şi a terminat în 2:27.23. Gidey a terminat a doua, la 6 secunde în urmă. Lokedi a fost la 10 secunde în spatele lui Obiri.

Alexandru Bourceanu trage un semnal de alarmă după ce a devenit campion mondial la minifotbal: „Să vedeți ce condiții sunt la Izvorani”

Unul dintre cei mai campioni la patinaj artistic, dublu-campion olimpic al Uniunii Sovietice, a murit la 91 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează