SPORTURI  »  ALTELE  »  CE POLO

România a pierdut primul meci de la Europenele de polo

Tiberiu Negrean şi coechipierii săi au un drum extrem de greu pîna la Londra.
Tiberiu Negrean şi coechipierii săi au un drum extrem de greu pîna la Londra.

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 16:30

"Naţionala" de polo a României a pierdut primul meci de la Campionatele Europene. ”Tricolorii” au fost învinşi de reprezentativa Croaţiei, scor 10-7

UPDATE 15:30// ROMÂNIA-Croaţia 7-10

REPRIZA 4: Chiar dacă Ramiro Georgescu a readus speranţele în tabăra tricoloră după cele două goluri marcate la începutul reprizei. Însă reuşitele pe bandă ale croaţilor au decis cîştigătoarea cu cinci minute înainte de fluierul final.

REPRIZA 3: Kadar este singurul român care a marcat pentru România în cea de-a treia repriză, în timp ce pentru croaţi au înscris de două ori.

REPRIZA 2: Ghiban a adus egalarea, însă aceasta s-a menţinut pentru scurt timp. Croaţii au trecut din nou în avantaj prin golurile marcate de Paskavalin şi Boskovici. Buşilă readuce speranţa în tabăra tricoloră, însă Boskovici marchează din nou şi măreşte diferenţa la două goluri

REPRIZA 1: Croaţii au înscris rapid două goluri şi s-au distanţat. Pentru România a marcat spre finalul reprizei Iosep care a profitat de superioritatea pe care am avut-o şi a înscris cu o aruncare plasată

***

Reprezentativa de polo a României îşi joacă la Campionatul European de la Eindhoven, care va debuta azi, ultima şansă de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Naţionala" noastră trebuie să se claseze între primele nouă echipe pentru a rămîne în cărţi la turneul de calificare pentru Olimpiadă. Problema e că România a nimerit într-o grupă infernală la Euro, alături de nume grele din poloul mondial: Croaţia, campioana Europei, Serbia, cîştigătoarea Ligii Mondiale, Muntenegru, Germania şi Spania. "Avem o grupă grea, dar vom intra în bazin cu gîndul să cîştigăm fiecare meci. Cred că vom fi cel puţin în primele nouă echipe din lume", a declarat Ramiro Georgescu.

"E foarte important cum începem, meciul cu Croaţia va fi decisiv. Chiar dacă jucăm cu campioana europeană, eu cred că putem face un rezultat bun", adaugă Andrei Iosep. Românii sînt hotărîţi să-şi îndeplinească obiectivul. "E tot ceea ce ne lipseşte, o calificare la Jocurile Olimpice. O obţinem şi ne putem lăsa de polo", glumeşte Nicolae Diaconu.

Drumul pînă la Londra
Pînă acum, Marea Britanie (gazdă), Serbia (cîştigătoarea Ligii Mondiale), Italia, Croaţia şi Ungaria (primele trei de la Mondiale), SUA (campioana Pan-America) şi Australia (campioana Oceaniei) sînt echipele calificate la JO. Mai obţine calificarea campioana Asiei, iar pentru ultimele patru locuri calificante se va desfăşura un turneu preolimpic care va avea loc la Edmonton, în Canada, între 1 şi 8 aprilie 2012.

"Ţelul meu este să reuşesc să ajung cu naţionala de polo la Jocurile Olimpice din 2012. Aş da orice pentru a merge la Londra" (Istvan Kovacs, antrenor România)

Grupele CE

Grupa B
Muntenegru
Croaţia
Serbia
ROMÂNIA
Spania
Germania

Grupa A
Italia
Ungaria
Grecia
Olanda
Macedonia
Turcia

România la ultimele patru ediţii ale CE
2003 loc 9
2006 loc 4
2008 loc 9
2010 loc 7

Programul României la CE
16.01, ora 15:30 România-Croaţia
17.01, ora 17:00 România-Spania
19.01, ora 21:30 România-Muntenegru
21.01, ora 14:00 România-Serbia
23.01, ora 18:30 România-Germania

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
caminero
caminero  •  16 Ianuarie 2012, 22:34
Postat de xstream pe 16 Ianuarie 2012, 18:50

pai cum dracu, ieri handbal azi polo, maine fotbal, poimaine tenis , umilinte peste umilinte valori 0 !

Păi aici în grupa noastră de la polo sînt numai balauri (doar Germania pare mai accesibilă), nici nu se compară cu Belarusul de la handbal, și nici cu grupa B a europeanului.

xstream
xstream  •  16 Ianuarie 2012, 20:31
Postat de vladutz13 pe 16 Ianuarie 2012, 18:58

Oho mai, ca nu au jucat cu o tara obscura cum a fost Belarusul!!! Croatia e campioana europeana en-titre!!!

tot infrangere se cheama.

vladutz13
vladutz13  •  16 Ianuarie 2012, 18:58
Postat de xstream pe 16 Ianuarie 2012, 18:52

pai cum dracu, ieri handbal azi polo, maine fotbal, poimaine tenis , umilinte peste umilinte valori 0 !

Oho mai, ca nu au jucat cu o tara obscura cum a fost Belarusul!!! Croatia e campioana europeana en-titre!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează