SPORTURI  »  ALTELE  »  CULTURISM

VIDEO + FOTO Românii campioni ai Europei la culturism și fitness au fost primiți în Salonul Oficial de la Otopeni » Veteranul lotului, Vasile Șerban, a explicat cum se motivează la 74 de ani

Vasile Șerban (74 de ani), campion european la categoria 65+. Sursa foto: facebook +19   FOTO
Vasile Șerban (74 de ani), campion european la categoria 65+. Sursa foto: facebook

Articol de , , - Publicat luni, 06 mai 2024 21:57 / Actualizat marti, 07 mai 2024 00:16

România a devenit campioană europeană la culturism și fitness pentru a treia oară consecutiv. Performanța delegației țării noastre a fost atinsă la Campionatul European desfășurat în Spania, la Santa Susana, unde românii au câștigat, în 4 zile de competiție, 105 medalii: 53 de aur, 32 de argint și 20 de bronz.

Punctajul acumulat de România pe categorii a fost: 119 puncte la bodybuilding, 161 la master și 148 de juniori. Cu un total de 539 de puncte, sportivii Federației Române de Culturism și Fitness au devenit campioni europeni pe națiuni. Pe pozițiile următoare s-au clasat Slovacia și Ucraina.

Campionii României și ai Europei s-au întors în țară, în cursul zilei de luni, și au fost primiți în Salonul Oficial de la Otopeni.

FOTO » România, Campioană Europeană la Culturism și Fitness

România, Campioană Europeană la Culturism și Fitness / Foto: GSP.ro
România, Campioană Europeană la Culturism și Fitness / Foto: GSP.ro
România, Campioană Europeană la Culturism și Fitness / Foto: GSP.ro
România, Campioană Europeană la Culturism și Fitness / Foto: GSP.ro
România, Campioană Europeană la Culturism și Fitness / Foto: GSP.ro
+15 FOTO

Vasile Șerban (74 de ani), campion european la categoria +65 ani și veteranul din lotul României, a spus, la revenirea în țară, că este inspirat de aceleași valori ca la 40 de ani, respectiv devotamentul pentru sport.

VIDEO Ce îl inspiră pe Vasile Șerban să facă sport la 74 de ani

Vasile Șerban i-a transmis mulțumiri soției sale pentru că îl ajută cu alimentația și pentru că acceptă să se adapteze, în general, la viața sa de sportiv.

„Mă inspiră ce m-a inspirat și la 40 de ani. Eu fac sport de vreo 35-40 de ani și competitiv sunt de vreo 20, în care am obținut 19 titluri de campion național, unul de campion balcanic. Cea mai mare realizare este aceasta pe care am obținut-o anul acesta.

M-am obișnuit (n.r.- să fie vetarul lotului). Sunt colegi care mă privesc cu admirație, mă respectă. Își dau seama că fac un efort deosebit pentru a rămâne în top. Așa că le mulțumesc și eu lor.

Românii campioni ai Europei la culturism și fitness au fost primiți în Salonul Oficial de la Otopeni » Veteranul lotului, Vasile Șerban, a explicat cum se motivează la 74 de ani

Am doi băieți, dar nu sunt legați de sport, au alte ocupații și am o nepoțică. Îi mulțumesc soției că îmi face alimentația și chiar este greu, îi mulțumesc pentru că ajută și mă acceptă”, au fost cuvintele lui Vasile Șerban, veteranul din lotul României de culturism și fitness.

VIDEO Costel Torcea, mândru de elevii săi și recunoscător presei

Totodată, selecționerul Costel Torcea a adresat un mesaj de mulțumire presei pentru promovarea culturismului și fitnessului.

„În primul rând, vă mulțumesc dumneavoastră, presei, pentru că sunteți alături de noi și promovați activitatea noastră sportivă și în special activitatea de performanță.

Sunt un selecționer mândru, mă întorc pentru a 3-a oară cu un titlu de campion al Europei. Mă bucur pentru copiii mei, așa cum îmi place să le spun. Le doresc lor, familiilor, federației și dumneavoastră multă sănătate. Și sperăm că pe viitor veți fi alături de noi.”, a declarant selecționerul Costel Torcea.  

136 de sportivi din lotul care a făcut deplasarea la Santa Susana în Spania au ajuns în finale, cel mai în vârstă, Șerban Vasile este, la 74 ani, campion european, iar cea mai tânără membră a lotului, Antonia Macarie,  la 17 ani a reușit să se claseze pe poziția a IV-a la categoria Junior Women's Fit- Model 16-23 Years Open.

În sala de competiție din Santa Susana imnul României s-a intonat de 53 de ori iar sportivii români au dominat clar europenele din acest an. Koorndijk Safier a urcat de 7 ori pe prima poziție a podimului, el cucerind aurul la categoriile Men's Games Classic Bodybuilding up to 175 cm, Men's Classic Bodybuilding OVERALL. 

Dragoș Enuță și Emil Giurgiu sunt și ei dubli campioni europeni. La fete, românca Daniela Marinescu a dominat detașat competiția bikini fitness și a câștigat medalia de aur. La cei 40 de ani, Daniela a surclasat concurente redutabile din Spania, Italia sau Franța.

Rezultatele de excepție obținute de sportivii Federației Române de Culturism și Fitness confirmă încă o dată valoarea lotului național, dar și determinarea atleților”
- comunicatul de presă emis de către Federația Romană de Culturism și Fitness

Citește și:

Performanță pentru culturismul românesc » Mădălina Stanca a devenit campioană europeană
Culturism
Performanță pentru culturismul românesc » Mădălina Stanca a devenit campioană europeană
Fotbaliștii care s-au transformat în culturiști » Nume cunoscute pe listă
Bodybuilding
Fotbaliștii care s-au transformat în culturiști » Nume cunoscute pe listă

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează