SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO / CAMPIONATUL EUROPEAN

Încă un rezultat mare! Al doilea succes al României la Europeanul de Polo

Matei Luțescu a înscris două goluri cu Slovenia Foto Imago
Matei Luțescu a înscris două goluri cu Slovenia Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 20:40 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 20:54

Naţionala masculină de polo pe apă a României a reușit a doua victorie la Campionatul European, câștigând cu 13-5 (6-1, 2-2, 2-1, 3-1) în fața reprezentativei Sloveniei în cadrul grupei D

„Tricolorii” din selecționata de polo s-au impus categoric, cu scorul de 13-5 (6-1, 2-2, 2-1, 3-1), duminică seara, la Dubrovnik (Croaţia), în duelul cu Slovenia în grupa D a Campionatului European 2024.

Este a doua victorie a sportivilor pregătiți de Bogdan Rath, după un excelent 12-8 cu Olanda, reușit pe 5 ianuarie.

Contra Sloveniei, Vlad Georgescu a marcat 3 goluri, Matei Luţescu 2, Andrei Prioteasa 2, Silvian Colodrovschi 2, David Belenyesi, Victor Antipa, Andrei Ţepeluş, David Bota.

Golurile slovenilor au fost reuşite de Benjamin Popovic, Jasa Kadivec, Vukasin Stefanovic, Andraz Pusavec şi Jurij Seljak.

Marius Țic a apărat 6 din 10 șuturi pe poartă în primele două reprize, se arată pe pagina de Facebook a federației de specialitate, iar Mihai Drăgușin, intrat în partea de final a partidei, a parat, la rândul său, 2 șuturi din 3!

Cum a arătat echipa României contra Sloveniei

Încă un rezultat mare! Al doilea succes al României la Europeanul de Polo

Duminică seara este programat şi celălalt meci al grupei, Slovacia – Olanda (de la 21:45).

România ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte, urmată de Slovacia, 3 puncte, Olanda, 0 puncte, Slovenia, 0 puncte. Primele două clasate se califică în play-off-ul pentru sferturile de finală.

În data de 9 ianuarie vor avea loc ultimele partide din grupă, România - Slovacia (ora 18:45) şi Olanda - Slovenia (ora 21:15).

Rezultatele României în grupa D la Euro 2024:

  • Olanda – România 12-8
  • România – Slovenia 13-5
  • Slovacia – România » 9 ianuarie (18:45)
    Turneul poate fi urmărit pe platforma de streaming Antena Play

Sistemul competițional al Campionatului European de polo masculin

Campionatul European are două divizii a câte două grupe fiecare. În prima sunt grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia), în cea de de-a doua fiind grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturile de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru „sferturi”.

Din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament.

Citește și: 

Reacția lui Adi Vasile, după succesul istoric obținut de CSM București în Liga Campionilor: ,,Nu a fost un joc perfect”
CSM BUCUREȘTI
Reacția lui Adi Vasile, după succesul istoric obținut de CSM București în Liga Campionilor: ,,Nu a fost un joc perfect”
Rapidul nu-și revine după înfrângerea dramatică cu Krim: „Nu meritam să pierdem”
RAPID
Rapidul nu-și revine după înfrângerea dramatică cu Krim: „Nu meritam să pierdem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  08 Ianuarie 2024, 10:54

Am si eu o intrebare pentru federatiile de natatie si polo pe apa, care de altfel de multe ori se plang de lipsa de mediatizare: de ce permiteti unui trust sa cumpere exclusivitate pentru transmiterea meciurilor pentru ca apoi sa transmita doar online contracost? S-a intamplat si la Europenele de Inot in bazin scurt, organizate in Romania. Nu sunt foarte multi care mai cauta un meci al nationalei de polo, sa vrei sa vezi meciul, transmis de altfel, ca toate celelalte, absolut gratuit la nivel european si sa nu poti, la tine in tara, meciul nationalei tarii tale, pentru ca e cumparat dreptul de televizare, dar nu e transmis? Iar competitie organizata la tine in tara, la fel, conditionata de un trust contracost online? Mie mi se pare bataie de joc. Lipsa enorma de respect, ne plangem de lipsa de mediatizare si permitem asa ceva? Despre trustul respectiv nu vreau sa comentez prea mult, dar cativa ani au facut pe marii interesati pentru cetatenii romani si luptau intr-una pentru binele lor. Ipocrizie la nivel maxim, asta pentru marii fani ai respectivei televiziuni, cam asa se bat ei pentru binele oamenilor.

Averroes
Averroes  •  07 Ianuarie 2024, 23:04
Postat de fibra pe 07 Ianuarie 2024, 22:48

E de bine băieți! Ar fi foarte frumos să fiți o surpriză plăcută a CE și să vă clasați între primele opt.

Se vede mana lui Rath

fibra
fibra  •  07 Ianuarie 2024, 22:48

E de bine băieți! Ar fi foarte frumos să fiți o surpriză plăcută a CE și să vă clasați între primele opt.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează