SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ » CAMPIONATE EUROPENE

Sabie de bronz

Articol de - Publicat duminica, 06 iulie 2008 00:00

Mihai Covaliu s-a clasat ieri al treilea în întrecerile continentale.

Aurul european individual par­că îi este interzis lui Mihai Covaliu. Cam­pion olimpic în 2000, la Sydney, şi mondial în 2005, la Leip­zig, sabrerul român n-a reuşit ni­ciodată să repete performanţa şi în com­­petiţia continentală. Ieri, el a mers pînă în semifinalele CE găz­duite de Kiev, unde a cedat cu 12-15 în faţa rusului Alexei Iakimenko. La fel ca anul trecut, la Gent, din nou bronz pentru Cova, care obţinuse totuşi aurul european în 2006, dar îm­preună cu echipa.

Românul a început ieri con­cursul de pe tabloul de 64 avînd un prim tur liber. Apoi, a trecut cu un 15-7 clar de ungurul Balasz Lontay. În optimile de finală, a întîmpinat o rezistenţă puternică din partea spaniolului Jaime Marti, pe care l-a răpus, pînă la urmă, cu 15-13. La fel de dificilă a fost şi disputa din “sferturi”, cu ucraineanul Vladimir Lukaşenko. Covaliu s-a impus la limită, 15-14, la capătul unei ciocniri dramatice.

Bronzul lui Cova de la Europene vine cum nu se poate mai bine înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, pînă la debutul cărora mai sînt 32 de zile. Tot la sabie in­di­vi­dual, Rareş Dumitrescu, calificat şi el la JO, a pierdut în “optimi” la acelaşi Iakimenko. Rusul a fost însă învins în finală de bielorusul Aliaksandr Buikevici.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  06 Iulie 2008, 21:11

Brinza Ana Maria a cucerit argintul la spada

Vezi toate comentariile (1)
Comentează