SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Salt pe podium » Simona Gherman s-a clasat pe locul 3 la etapa de Cupă Mondială de la Havana

La primul său concurs după doi ani de pauză, Simona Gherman (dreapta) a cîştigat titlul naţional, trecînd în finală de Ana Maria Brînză // Foto: Raed Krishan
La primul său concurs după doi ani de pauză, Simona Gherman (dreapta) a cîştigat titlul naţional, trecînd în finală de Ana Maria Brînză // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 25 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 25 mai 2014 00:53

Spadasina Simona Gherman a revenit în activitate în urmă cu aproape două luni şi ieri a urcat pe locul al treilea la concursul de Cupă Mondială de la Havana.

Simona Gherman şi-a pus din nou costumul de scrimă la începutul lunii aprilie şi după aproape două luni de antrenament şi trei concursuri a urcat pe podium. Multipla campioană europeană şi mondială cu echipa a obţinut locul al treilea la ultima etapă de Cupă Mondială a sezonului, la Havana.

Spadasina în vîrstă de 29 de ani a fost nevoită să tragă în calificări pentru că pauză pe care a luat-o, după Jocurile Olimpice de la Londra, timp în care a devenit mamă, a lăsat-o fără clasament.

Simona a intrat pe tabloul principal de 64, unde a trecut de rusoaica Violetta Kolobova cu 15-14, apoi de Yin Mingfang cu 15-13, apoi de Alexandra Ndolo din Germania cu 15-12, iar în sferturi de finală de Mara Navarria din Italia cu 15-13.

În seminfinale, Simona a fost învinsă de Hao Jialu din China cu 11-15. Şi astfel a ajuns pe locul al treilea. "Este un rezultat excepţional, sigur întrevedeam de la antrenamente că Simona şi-a revenit şi că e gata pentru competiţiile internaţionale", a spus Octavian Zidaru.

Este al doilea concurs la nivel internaţional al lui Gherman, după ce a pierdut în calificări la Rio de Janeiro. "Acolo a fost surprinsă de o spadasină pe care nu o cunoştea, argentinianca a condus de două ori, însă Simona a revenit şi a intrat în minutul de prelungire, dar apoi a riscat", a spus Octavian Zidaru.

Podiumul de la Havana este al cincilea al carierei pentru Simona Gherman. Spadasinele şi-au luat la revedere de la Havana pentru că de la anul această etapă de Cupă Mondială va fi înlocuită cu cea de la Buenos Aires.

N-au vrut s-o trimită la Havana
Federaţia n-a vrut să o trimită pe Simona la Havana, motivînd că au fost anunţate doar trei bilete de care urmau să beneficieze: Ana Maria Brînză, Simona Pop şi antrenorul Octavian Zidaru.

Văzînd-o cum se descurcă la antrenamente, antrenorul lotului olimpic a renunţat să le însoţească pe fete pentru ca Simona să participe în concurs. "Mi-au spus că atît am anunţat şi atunci am luat decizia să meargă fără mine", a declarat Zidaru.

Antrenorul a adăugat că Simona Gherman va merge şi la Campionatele Europene (7-14 iunie), şi la Mondiale (17-20 iulie).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează