SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Sâncrăian, în așteptarea probei B în cazul acuzațiilor de dopaj: "Conform regulamentului, poate fi suspendat pe viață"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2016 17:08

Gabriel Sâncrăian a fost suspendat provizoriu pentru acuzații de dopaj, iar Federația Română de Haltere așteaptă rezultatul probei B în cazul sportivului medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio.

Nicu Vlad, președintele federației și președinte interimar al COSR, susține că există posibilitatea ca proba B să nu corespundă cu proba A. Totuși, dacă acuzațiile de dopaj se confirmă, sportivul de 27 de ani ar putea fi suspendat pe viață.

"Din experiența pe care o am în sport, și cunosc unul sau două cazuri pe plan internațional, s-a demonstrat că proba B nu corespunde mereu cu rezultatul probei A. Confrom regulamentului, Sâncrăian poate fi suspendat pe viață. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de 8 ani", a spus Nicul Vlad pentru Dolce Sport.

Deocamdată, halterofilul nu va rămâne fără medalia cucerită la Rio. Medaliat cu bronz la proba de haltere, 85 de kg, Sâncrăian a aflat după finalul Jocurilor Olimpice că ar fi fost depistat pozitiv.

Nicu Vlad a susținut însă în mai multe rânduri că Federaţia Română de Haltere nu a primit niciun document legat de această chestiune din parte Comitetului Olimpic Internațional.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează