SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

Japonia se implică și transformă Satul Olimpic din Tokyo în spital pentru bolnavii de coronavirus

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 11:36

Satul Olimpic din Tokyo, care urmează să găzduiască 11.000 se sportivi în vara anului 2021, va fi transformat în spital pentru bolnavii infectați cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi de autorități.

Guvernatorul oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a prezentat acest proiect, deşi a precizat că momentan Satul Olimpic nu este finalizat în totalitate.

Jocurile Olimpice s-au mutat în 2021

Perioada de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, va fi 23 iulie - 8 august 2021, a stabilit CIO.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Nu renunță la flacără olimpică

Aceasta va fi expusă în luna aprilie la centrul naţional de pregătire J-Village din Fukushima. "Felinarul care conţine flacăra olimpică va fi expus în perioada 2 aprilie – 30 aprilie 2020, cu acces limitat al publicului", a precizat CIO. 

Torţa a fost aprinsă în Grecia şi a fost dusă în Japonia, la Matsushima, în data de 20 martie. De la Fukushima, flacăra olimpică va fi dusă la Tokyo. Jocurile Olimpice din Japonia ar fi trebuit să aibă loc în acest an, dar au fost amânate pentru perioada 23 iulie - 8 august 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI:

Cât respectă România carantina? Google a publicat raportul COVID-19: cum a scăzut mobilitatea românilor per total și județ cu județ

GALERIE FOTO HOT Romina Neacșu e cea mai sexy antrenoare de fitness și pozează incendiar: "Mesaje de la fotbaliști? Ha, ha, ha!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează