SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTURI

Şerpaşii au vrut să-i omoare pe Everest! » Trei alpinişti europeni au fost atacaţi de nepalezi

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 30 aprilie 2013 19:48

Trei alpinişti europeni, printre care celebrul italian Simone Moro, au fost atacaţi sîmbătă cu pietre şi cuţite de nepalezi în plină ascensiune.

Week-end terifiant pe Everest. La 6.500 de metri, aproape de tabăra II pe traseul sudic spre vîrf, trei oameni au fost în pericol de moarte. Şi nu din cauza confruntării cu muntele.

Trei alpinişti, italianul Simone Moro (foto, 45 de ani, 4 ascensiuni de succes), elveţianul Ueli Steck (36 de ani, a ajuns în premieră pe Acoperişul Lumii în 2012) şi englezul Jonathan Griffiths (29 de ani), au ignorat cererea şerpaşilor, de a aştepta pînă cînd fixează ei corzile. Şi au continuat să urce.

La un moment dat, o bucată de gheaţă s-a desprins în urma lor, căzînd peste şerpaşi. Nici unul nu a fost rănit, dar ghizii nepalezi s-au răzbunat. I-au atacat pe europeni, au aruncat în ei cu pietre, i-au lovit cu pumnii, iar Moro a fost lovit cu cuţitul, lama oprindu-se norocos într-o curea a echipamentului. În cele din urmă, şerpaşii au fost liniştiţi de alţi alpinişti. Cei trei au scăpat cu viaţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
judas100
judas100  •  01 Mai 2013, 11:12

Au avut dreptate ai,da ce astia cred ca poate sa faca ce vor ei de muschiul lor acolo, pe munte!

tipsy
tipsy  •  01 Mai 2013, 02:07

din ce vad eu aici, mai degraba europenii au vrut sa-i omoare pe serpasi. titlu de balta, ca si ziarul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează