SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

Servim Patria! Roxana Cogianu și Marian Drăgulescu au reprezentat clubul Steaua la o ceremonie militară

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2016 00:00

Roxana Cogianu și Marian Drăgulescu au reprezentat Clubul Steaua la Ceremoniile de “rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”.

Au dat jos echipamentul de sport și au îmbrăcat haina militară. Canotoarea Roxana Cogianu, componentă a bărcii de 8 plus 1, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, și gimnastul Marian Drăgulescu, multiplu medaliat olimpic, mondial și european, au participat la ceremoniile dedicate eroilor căzuți în Primul Război Mondial, exact acum 100 de ani.

În 27 august 1916, România declara război Puterilor Centrale şi intra în prima mare conflagraţie mondială. Ceremonii militare şi religioase în memoria celor peste 330.000 de militari care şi-au dat viaţa în acest război sunt organizate în toată ţara în aceste zile.

"Îți stă bine în haina militară!"

Căpitanul Roxana Cogianu și maiorul Marian Drăgulescu, legitimați la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, au fost prezenți vineri seara la ceremonia din Piaţa Tricolorului din Bucureşti (esplanada Palatului Cercului Militar Naţional).

Cei doi sportivi au citit câte 100 de nume de eroi căzuți în teatrele de operații. "Am fost onorați să participăm la această manifestare. Eroii României trebuie cinstiți cum se cuvine", au declarat cei doi sportivi.

Îmbrăcați la patru ace, ei au pozat împreună la finalul ceremoniei. "Îți stă bine în haina militară", i-a spus Marian colegei sale de la Rio. "Acum îmi dau seama ce mic sunt", a glumit gimnastul, așezat lângă sportiva de 1,80 metri.

Cantonament la mare

Chiar dacă nu a obținut o medalie la JO de la Rio, terminând pe locul 4 în finala de la sărituri, Marian Drăgulescu nu abandonează activitatea sportivă.

La 35 de ani, gimnastul pregătește Europeanul de anul viitor, care va avea loc la Cluj Napoca, în România. "Avem acum un cantonament de recuperare la mare. Sunt primele zile de relaș, pentru că de anul trecut, din septembrie, nu am avut deloc pauză", a declarat Drăgulescu.

Gata de Naționale

Roxana Cogianu nu a luat încă vacanță. Ea și colegele ei vor participa pe 1, 2 și 3 septembrie la Campionatele Naționale de canotaj care se vor desfășura pe lacul Snagov. "O să fie bătaie între Steaua și Dinamo. Eu cred că o să particip cu barca de doi rame și cea de patru rame", a declarat Cogianu.

Din barca medaliată cu bronz la Rio, cinci componente sunt legitimate la Dinamo, trei la Steaua, iar cârmăcița Dana Druncea este la Olimpia București.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
buerebuistas
buerebuistas  •  29 August 2016, 18:43
Postat de alexbibirica1 pe 28 August 2016, 09:36

gratare ... boroi ... talpan .... mapn ... bleah ....

Diferenta dintre cei 2 din poza si tine este ca primii au facut ceva in sport. Ei au venit sa-si onoreze eroii cazuti la datorie. Tu ce dracu' ai facut in afara faptului ca stai cu o mana in pantaloni si cu una te scarpini in buric ?

buerebuistas
buerebuistas  •  29 August 2016, 18:37
Postat de haideusicfr pe 28 August 2016, 13:54

La vremuri noi ,tot noi.Obiceiurile bune se schimba greu ,naravurile ,etc. Armata ,Dinamo au inca cluburi sportive.Din bani publici...

Incredibil, socant, ce descoperire. Fie vorba intre noi, CS U Cluj si alte cluburi din intreaga tara, sunt finantate de primarii, consilii locale, judetene ? Intreb si eu

conasu_boeru
conasu_boeru  •  28 August 2016, 17:33

Drăgulescu săracu....cascheta e cel putin cu 3 numere mai mare , a băgat trei reviste la căptușeală !!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează