SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASA

Şi cu echipa!

Articol de - Publicat miercuri, 21 mai 2008 00:00

România va avea la Jocurile Olimpice şi formaţia feminină.

Şaisprezece echipe feminine vor participa la Olimpiada de la Beijing, printre ele şi Ro­mâ­nia. Doar şapte dintre ele sînt din Europa şi doar România şi Croa­ţia nu au în componenţă vreo jucătoare de origine asiatică. “Board-ul federaţiei interna­ţio­na­le, întrunit duminică, la Londra, a decis componenţa celor 16 echipe calificate la fete şi la băieţi la Jocurile Olimpice. La fete, cinci echipe europene au în componenţă una sau două jucătoare din China. Fetele noastre au o vîrstă excep­ţi­onală pentru Olimpiadă: 16, 18 şi 19 ani”, a spus Beatrice Romanescu, directorul de imagine al FRTM.

Întrecerea între ţări a fost in­tro­du­să din acest an, desfiin­ţîndu-se con­cursul de dublu. Cri­te­riile de ca­li­ficare la Olimpiadă au fost com­pli­cate, luîndu-se în con­si­de­rare cla­samentul mondial al anu­lui 2007, plus punctele acumu­late de ju­cătoare în turneele de la Nantes şi de la Budapesta. Din formaţia an­trenată de Viorel Fili­mon vor fa­ce parte Daniela Do­dean, Elizabeta Samara şi Cris­tina Hîrîci.

România a ocupat la Cam­pi­o­na­tul Mondial pe echipe din China, des­făşurat în martie la Guang­zhou, locul opt. La individual pen­­tru Beijing sînt calificate Danie­la Do­dean şi Elizabeta Samara, la fe­­mi­nin, şi Adrian Crişan, la masculin.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
 •  21 Mai 2008, 16:40

felicitai calde!succes la J.O.!

 •  21 Mai 2008, 13:42

se pare ca numai noi si croatii mai tinem inca piept asiaticilor in sportul asta... ceea ce nu i putin. BRAVO.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează