SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTBAL TENIS

Sîntem campioni mondiali la tenis! Fotbal-tenis! » România a cucerit 12 medalii de aur la Campionatele Mondiale

Poza de grup a medaliaților din
Poza de grup a medaliaților din "naționala" României

Articol de - Publicat luni, 27 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 26 octombrie 2014 23:28

România a cucerit 12 medalii de aur şi una de argint la Campionatele Mondiale de tenis cu piciorul din 13 probe existente.

Tenisul cu piciorul e sportul naţional nu doar pentru amatorii din spatele blocului, ci şi la profesionişti. Unde am cucerit un număr-record de medalii la CM: 13! Din tot atîtea probe posibile, la seniori masculin, feminin şi mixt, precum şi la juniori sau U21.

12 au fost de aur, una singur de argint, la seniori masculin - triplu, unde am încheiat în spatele Franţei. Competiţia a avut loc la Nicosia, în Cipru, între 18 şi 24 octombrie.

Record bătut
Ce-i drept, delegaţia condusă de vicepreşedintele forului internaţional, Frederico Tavares Da Luz, din Insulele Capului Verde, în acelaşi timp conducătorul federaţiei române, era favorită. Însă performanţa a depăşit recordul din 2012, cînd România a cucerit 11 medalii posibile la turneul desfăşurat în Ungaria!

Performera României a fost Anemaria Gherghel, 21 de ani. Tînăra din Lupeni s-a impus în toate cele 7 probe la care a participat!

"Favorita mea e proba de simplu, fiindcă nu depind decît de mine. Însă am noroc de colegi excepţionali! Am avut mici emoţii înaintea finalei de U21, o probă în premieră, însă le-am depăşit cu succes. Sînt la lot din 2006, dar ediţia asta le-a întrecut pe toate!", a punctat sportiva.

22 de ţări au fost reprezentate la CM

11 ani avea Anemaria Gherghel cînd a început să joace fotbal-tenis: următoarea pe lista medaliaţilor a fost Florina Chiar, 5 de "aur"

"Principala noastră adversară este Franţa, urmată de Ungaria. Noi ne antrenăm însă mult şi asta se vede în sală" (Anemaria Gherghel, septuplă campioană mondială în 2014)

Care au fost probele
Probă: Medalie
Seniori masculin simplu: Aur
Seniori masculin dublu: Aur
Seniori masculin triplu: Argint
Senioare simplu: Aur
Senioare dublu: Aur
Senioare triplu: Aur
Seniori Dublu mixt: Aur
Seniori Triplu mixt: Aur
U21 Dublu mixt: Aur
U21 Triplu mixt: Aur
Juniori masculin simplu: Aur
Juniori masculin dublu: Aur
Juniori masculin triplu: Aur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
dakesis
dakesis  •  27 Octombrie 2014, 16:36

am vazut acum ca o alta problema este data de faptul ca sunt doua federatii internationale care se tot ciondanesc si isi organizeaza competitii diferite. Asta este unul din motivele pentru care au castigat ai nostri atatea medalii. Pentru ca alte Federatii nu recunosc FIFTA, care a organizat aceasta competitie, ci sunt asociate UNIF. De exemplu Cehia, care are un numar de jucatori mai mare decat toate celelalte tari la un loc, a lipsit de la aceasta competitie.

dakesis
dakesis  •  27 Octombrie 2014, 15:56

numai ca nu prea se pricepe cum se procedeaza la serva. Este ca la badminton? Serveste cel care a castigat punctul, sau alternativ?

dakesis
dakesis  •  27 Octombrie 2014, 15:48

nevermind, le-am gasit pe pagina federatiei. Ar trebui promovat mai mult sportul asta. Am s aincerc si eu ceva in afara tarii!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează