SPORTURI  »  ALTELE  »  GOLF

Soldat Tiger, la umăr arm'! » Cel mai popular jucător de golf este fascinat de armată

Tiger Woods şi antrenorul Hank Haney, pe vremea cînd formau o echipă de nezdruncinat
Tiger Woods şi antrenorul Hank Haney, pe vremea cînd formau o echipă de nezdruncinat

Articol de - Publicat miercuri, 14 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 martie 2012 20:27

În cartea Big Miss, fostul antrenor al lui Woods povesteşte că Tiger este obsedat de armată.

Fostul antrenor de cursă lungă al supervedetei pe jumătate scufundate face nişte dezvăluiri în premieră în cartea Big Miss. Cea mai interesantă dintre afirmaţiile pe care le face Hank Haney este aceea potrivit căreia Tiger Woods (36 de ani) ar fi fost gata să renunţe definitiv la golf pentru a se alătura Trupelor Speciale de Puşcaşi Marini Americani.

Botezat după un pilot
Cu Haney la timonă, Woods, fost număr 1 mondial, a cîştigat 6 dintre cele 14 turnee importante ale carierei sale. Dar Hank Haney spune că a existat un punct în viaţa lui Woods în care ar fi aruncat cu drag golful care l-a făcut bogat şi celebru doar pentru a a-şi urma tatăl în cariera militară. Earl Woods era în trupele speciale şi i-a dat fiului său numele de Eldrick Tont (aşa cum e trecut Tiger în buletin) după un pilot pe care l-a întîlnit într-o misiune în Vietnam. Tiger este atît de îndrăgostit de militărie încît la învestirea lui Barack Obama a ţinut de altfel un discurs prin care onora armata SUA.

"Tiger s-a gîndit serios să devină soldat în Trupele Speciale", scrie Haney în cartea Big Miss, care va apărea în luna martie. "Cînd am vorbit cu el despre asta, era clar că îşi făcuse un plan. Mă şi gîndeam că Tiger Woods, cel mai mare sportiv al lumii, poate cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor, vrea să lase totul în spate pentru haina militară, chiar în plenitudinea anilor şi forţelor sale", scrie antrenorul.

Antrenamente de plăcere
Pînă la urmă, Woods nu s-a înrolat, dar Haney subliniază fascinaţia fostului său elev pentru armată. Ba chiar aminteşte momente din viaţa jucătorului de golf în care pasiunea pentru cele cazone ar fi putut să-i dăuneze carierei sportive. O dată, după o operaţie la genunchi, în loc să stea la recuperare, Tiger Woods a plecat într-o tabără de pregătire pentru Trupele Speciale.

"Tiger a sărit atunci cu paraşuta, a experimentat lupta corp-la-corp, a alergat cîte zece zilnic kilometri încălţat cu bocanci de armată şi a săpat un tunel", spune Haney. "Lui Tiger i-a plăcut la nebunie, dar terapeutul a înnebunit de grijă zilele acelea, cu gîndul la genunchiul operat".

Woods paranoicul
Woods şi Haney s-au despărţit în 2010, chiar înainte de scandalul sexual în care a fost implicat sportivul şi în urma căruia a şi divorţat de fosta soţie, Erin Nordegren. Relaţia dintre elev şi antrenor se răcise, iar Woods şi-a angajat un antrenor nou, pe Sean Foley. De altfel, cînd Woods a aflat că Haney scrie o carte despre el s-a înfuriat îngrozitor, mai ales că lumea îl descrie supersecretos, ba chiar paranoic.

"Tiger Woods voia să deţină controlul pe toate planurile. Nu se considera însă un şofer bun" (Hank Haney, fostul antrenor al lui Tiger Woods)

750 de milioane de dolari a plătit Tiger Woods fostei soţii la divorţul din 2010

14 turnee importante a cîştigat Tiger Woods în carieră

6 titluri de jucător al anului a strîns Tiger Woods în total

21 este locul pe care îl ocupă azi Tiger Woods în ierahia mondială

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează