SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENT

Spectacol la concursul de darts din Bucureşti!

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2010 00:00

Astăzi, la Bucureşti, Timişoara, Tîrgu Mureş şi Piatra Neamţ au loc concursuri organizate de Federaţia de Darts din România, ultima etapă a Campionatului Naţional din acest an. Aceasta este ultima ocazie cînd prin numărul participanţilor se poate decide cîţi jucători din fiecare zonă vor participa la Masters-ul din luna iunie. Data desfăşurării concursului final Masters va fi pe 12 iulie 2010.

Preşedintele Federaţiei de Darts din România, Dragoş Dumitrescu, e mulţumit că din ce în ce mai multă lume vine să practice acest sport. Aflat la concursul din Bucureşti de la Afi Palace Cotroceni, Dumitrescu crede că acest sport poate creşte de la an la an. "Avem în jur de 1000 de oameni activi în federaţie care joacă mereu, faţă de anul trecut numărul participanţilor s-a dublat. Mulţi nu au curaj să vină să joace, dar îi invităm mereu să fie alături de noi, pentru că se vor îndrăgosti de acest sport. Se joacă darts în fiecare pub sau terasă mai mare. Se organizează mereu concursuri unde vine lume foarte multă", spune Dragoş.

Acesta mai adăugă că s-au despus deja toate actele pentru ca Federaţia din România să fie afiliată la Ferederaţia Internaţională, dar şi ca acest sport să fie recunoscut de Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului. "Cei de la Federaţia Internaţională au fost în România şi au fost impresionaţi de numărul practicanţilor de la noi din ţară. În luna septembrie, mai mult ca sigur că se va face afilierea la Federaţia Internaţională, ceea ce contează enorm de mult pentru noi", a punctat Dumitrescu.

Campionarul naţional la darts, Vlad Popa, e decis să cîştige şi alte concursuri şi vrea să reprezinte România la concursurile internaţionale. "M-am apucat întîmplător să joc de darts, totul s-a întîmplat în pauza unor meciuri, într-un bar, unde existau panouri de darts. M-a prins repede şi iată că acum particip la toate concursurile. Îmi place, chiar dacă eu am făcut handbal pînă în clasa a IX-a la Steaua, cred că nu e un pas înapoi. Îi aştept pe toţi la darts pentru că e distracţie maximă", a precizat Vlad.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează