SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

Steven Seagal a vorbit pentru GSP.RO! "Eu sînt maestru, nu sportiv!"

Steven Seagal
Steven Seagal

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 noiembrie 2009 00:00

Celebrul actor american Steven Seagal (57 de ani) are centura neagră cu 7 dan în Aikido. "Secretul artelor marţiale e să înveţi să eviţi o confruntare, nu să cauţi bătaia", le transmite tinerilor

În "buricul" Bucureştiului, exact lîngă Ateneu, Steven Seagal lucrează la viitorul său film. Cîteva rulote în care actorii se pregătesc pentru următoarele scene. Printre aceştia, Steven Seagal. E ora prînzului, aşa că celebrul actor cere cîteva minute libere pentru a lua masa. Apoi, într-una dintre rulote, acceptă dialogul. Vorbeşte puţin şi foarte calm. Nu gesticulează aproape deloc. Ochii negrii îi strălucesc misterios cînd cînd vine vorba despre artele marţiale.

- Ce a fost la început? Sportul sau filmul?
- Eu nu sînt un sportiv. Sînt un maestru al artelor marţiale. Am început încă de mic, în Asia, pe la vîrsta de nouă ani, cînd am fost pregătit de un antrenor veritabil.

- De ce aţi ales aikido?
- Am început cu karate, cu kung fu, dar pur şi simplu m-am îndrăgostit de aikido pentru că a fost cel mai greu şi cel mai complex stil de luptă.

"Nu banii aduc succesul în viaţă"
- Care sînt cele mai importante trei lucruri în viaţa lui Steven Seagal?
- Cheia succesului în viaţă nu o reprezintă banii! Trebuie să faci toate lucrurile aşa cum le consideri tu de cuviinţă, să munceşti, să crezi în tine, să nu ai ca unic scop partea materială!

- Părinţii îşi trimit copiii la arte marţiale pentru a învăţa cum să se bată.
- Asta e o mare greşeală! Cînd studiezi artele marţiale, înveţi cum să-ţi foloseşti mintea, cum să eviţi un conflict, nu cum să te baţi.

"Sînt îndrăgostit de blues!"

- Cum arată o zi obişnuită din viaţa lui Steven Seagal?
- Filmez mult, călătoresc şi mă relaxez cîntînd la chitară.

- Cum aţi ajuns la muzică?
- Tot de mic, am crescut cu muzica legendarilor cîntăreţi de blues şi asta m-a marcat. Aşa am început să cînt. Muzica şi artele marţiale sînt la fel de importante în viaţa mea!

- Încercaţi să transmiteţi un mesaj prin ceea ce cîntaţi?
- Transmit sute de mesaje. Cît timp ai la dispoziţie să-ţi povestesc despre ele? Ascultă CD-urile mele şi vei descoperi singur aceste mesaje!

"Îl admir pe Pacquiao!"
- Nu sînteţi un sportiv, dar vă place vreun sport?
- Singurul sport care-mi place este boxul.

- Aveţi vreun personaj favorit în sport?
- Îmi place mult Manny Pacquiao! Omul aceste este fantastic, e cel mai bun din lume! Abia aştept lupta dintre el şi Mayweather. Va fi o luptă fabuloasă, poate cea mai tare care va fi văzută vreodată!

- Faceţi reclamă la o băutură energizantă, Lightning Bolt. Cam cît ar trebui să beau pentru a putea face măcar cîteva dintre schemele pe care le realizaţi în filme?
- Doar cîteva guri (rîde). Serios vorbind, Lighting Bolt este singura băutură energizantă din lume care nu are nici un fel de chimical, totul este natural, de aceea este şi aşa de bună!

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Euro 2024
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (8)
 •  29 Noiembrie 2009, 01:25
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Frate mai bate lumea campii, insa tu esti nr.1

 •  28 Noiembrie 2009, 22:20

haha..bine a zis "ad" ..steven seagal nu ar zice de aikido ca e cel mai complex stil de lupta pentru ca in primul rand aikido nu e lupta :)) e arta pacii si e compusa doar din tehnici defensive...stiu ce vorbesc fiindca am practicat

 •  28 Noiembrie 2009, 21:59

Ce penibili!Pun pariu ca asta e scris de la cap la coada de voi!Oare de ce?Ca n-aveti ce face!Va plictisiti si bagati prostii!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează