SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALĂ / ROMÂNIA - SUA 12-14

Suferind 23 de eliminări, România a ratat calificarea în semifinalele Cupei Mondiale! » Război în bazin

Articol de - Publicat sambata, 31 iulie 2010 00:00

"Naţionala" României a doborît ieri un record: în meciul cu Statele Unite a suferit nu mai puţin de 23 de eliminări. Antrenorul Istvan Kovacs nu mai avea la un moment dat pe cine să trimită în bazin, cinci dintre elevii săi fiind eliminaţi: Alexandru Matei, Goanţă, Chioveanu, Cosmin Radu şi Kadar.

Reprezentativa României a ratat ieri şansa de a se califica în semifinalele Cupei Mondiale, competiţie care se dispută la Oradea, dar păstrează şanse pentru calificarea la Mondiale.

"Tricolorii" au întîlnit în sferturile de finală "naţionala" Statelor Unite ale Americii, vicecampioana olimpică, formaţia care prin prisma palmaresului pornea cu prima şansă la victorie. Românii s-au ţinut însă scai de americani, care nu au reuşit să se desprindă după primele trei "sferturi"! A fost 1-1, 5-5 şi apoi 9-9 după primele 24 de minute de joc. Şi toate astea în condiţiile în care România suferise 19 eliminări, Alexandru Matei, Goanţă şi Chioveanu nemaiavînd drept de joc!

În ultimul "sfert", arbitrii Jaime Moliner (Spania) şi Andrei Şaidakov (Rusia) şi-au continuat sarabanda eliminărilor. Cosmin Radu şi Kalman Kadar au acumulat şi ei cîte trei eliminări şi nu au mai putut evolua. În aceste condiţii, antrenorul României, ungurul Istvan Kovacs, nu a mai putut face schimbări. Americanii au profitat şi s-au desprins pe tabelă, cîştigînd la final cu 14-12. "Nu înţeleg ce s-a urmărit cu acest arbitraj. Am fost opriţi din orice încercare de a cîştiga. Băieţii au luptat formidabil, dar nu au avut ce face", a declarat contrariat Vlad Hagiu, fostul selecţioner al României, martor şi el la partida de la Oradea.

Au marcat pentru România: Negrean 4 goluri, Iosep 3, C. Radu 1, Chioveanu 1 şi Creţu 1.

40 de eliminări au dictat arbitrii la partida România - SUA, 23 împotriva "tricolorilor" şi 17 împotriva SUA

Bătaie pentru locul 5
România nu a ratat toate şansele de a se califica la Campionatul Mondial care va avea loc anul viitor la Shanghai. Echipa pregătită de Istvan Kovacs poate obţine biletele la turneul final mondial şi dacă va ocupa locul 5, întrucît între semifinalistele Cupei Mondiale de la Oradea se numără şi Serbia, campioana mondială en titre, echipă deja calificată la Shanghai 2011. România va lupta pentru locul 5 cel mai probabil cu Australia, formaţie pe care a învins-o în grupe cu 11-9. Dacă nu va ocupa nici locul 5, România mai are şanse de calificare în urma Campionatului European care se va disputa între 29 august şi 11 septembrie la Zagreb (Croaţia).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cajualex
cajualex  •  31 Iulie 2010, 09:12

Hotie vazuta din avion ! Rusine !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close