SPORTURI  »  ALTELE  »  SUPER BOWL

Super Bowl 2012 » New York Giants a învins New England Patriots, 21-17

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 12:57

New York Giants vs New England Patriots 21-17. New York Giants şi-a cîştigat cel de-al patrulea Super Bowl din istorie, după ce a dispus într-un meci dramatic de New England Patriots, cu scorul de 21-17. În ciuda unui nou joc fabulos făcut de quarterback-ul Tom Brady, cîştigătorul primei duminici din luna februarie a fost Eli Manning, care a adus trofeul unei echipe cu un record de 9-7 în tot sezonul! :O Quarterbackul lui Giants a fost desemnat MVP-ul evenimentul şi a plecat acasă cu cheile unui Chevrolet Corvette!

TOATE RECLAMELE DIN PAUZA SUPERBOWL SÎNT AICI! CLICK PENTRU VIDEO!

Două înfrîngeri pentru Tom Brady în faţa celor de la Giants, în Super Bowl, în ultimii 4 ani. O singură soluţie pentru redresarea celor de la Patriots. Here he comes. :D

447703-060212-mourihno.jpg

New York Giants vs New England Patriots 21-17. New York Giants şi-a cîştigat cel de-al patrulea Super Bowl din istorie, după ce a dispus într-un meci dramatic de New England Patriots, cu scorul de 21-17. În ciuda unui nou joc fabulos făcut de quarterback-ul Tom Brady, cîştigătorul primei duminici din luna februarie a fost Eli Manning, care a adus trofeul unei echipe cu un record de 9-7 în tot sezonul! :O Quarterbackul lui Giants a fost desemnat MVP-ul evenimentul şi a plecat acasă cu cheile unui Chevrolet Corvette!

TOATE RECLAMELE DIN PAUZA SUPERBOWL SÎNT AICI! CLICK PENTRU VIDEO!

Două înfrîngeri pentru Tom Brady în faţa celor de la Giants, în Super Bowl, în ultimii 4 ani. O singură soluţie pentru redresarea celor de la Patriots. Here he comes. :D

447703-060212-mourihno.jpg


CITEŞTE DESFĂŞURAREA MECIULUI:

SFERTUL 4. Brady a evadat dintr-un dublu placaj, a trimis 50 de yarzi pentru Gronkowski, dar pasa lui a fost interceptată de Blackburn! Tom Brady a început să se rateze din ce în ce mai mult pasele, iar Giants şi-a pornit motoarele de final de meci. Dar nici albii nu au fost mai lucizi la începutul ultimei unităţi. Ajunşi la 5 metri de terenul de ţintă al Patrioţilor, Giants au fost păcăliţi de acelaşi Brady, în ciuda cîtorva pase neglijente din partea quarterbackului.

West Welcker, wide-receiverul celor de la Patriots, nu a reuşit intercepţia, cu 4 minute înainte de final, iar Tom Brady s-a văzut nevoit să se retragă. A fost rîndul lui Manning, care a împins jocul cu toate pînzele spre terenul Patrioţilor.

TOUCHDOWN! Cu un minut înainte de finalul partidei, Patriots au cedat voluntar terenul, după un forcing al celor de la Giants, în speranţa că fabulosul Tom Brady va putea să întoarcă rezultatul în ultimul minut rămas. Ahmad Bradshaw a marcat un touchdown ciudat, intrînd cu fundul în terenul de ţintă, în încercarea disperată de a mai cîştiga cîteva secunde pentru echipa sa. Dar nici măcar Tom Brady şi un Hail Marie tîrziu nu şi-au atins ţinta şi Giants sînt campioni!

++++++++++++++++++
447598-rolle.jpg
SFERTUL 3. Mult mai bine au intrat în meci cei de la Patriots. Brady a ajuns la 16 pase complete, record în Super Bowl, şi TOUCHDOWN Aaron Hernandez! Incredibil start de repriză! Execuţie sigură la point after TD şi 17-9! Manning şi-a luat misiunea în serios, după perioada foarte bună a celor de la Patriots şi a încercat să cîştige yarzi importanţi pentru Giants.

Lipsiţi de imaginaţie, Giants se mulţumesc cu un field goal norocos, care atinge butul stîng. Tynes a marcat pentru Giants, omul care înscria primele puncte din victoria de acum patru ani. Vestea proastă a fost că la al doilea down al Patrioţilor, Giants l-a pierdut pe Pierre-Paul.

Cu un minut înainte de final, Manning nu a dat drumul destul de rapid la minge, Giants s-a mulţumit cu un field gol, pe care l-a transformat acelaşi Tynes. 15-17! Se anunţa un sfert final deosebit de încrîncenat!

++++++++++++++++++
447596-quarterback.jpg

SFERTUL 2. NE încearcă să mizeze pe o ofensivă mai adîncă, cu ritm rapid. Patrioţii pun primele puncte pe tabelă, după o pasă mizerabilă a lui Tom Brady, blocată de Pierre-Paul. Field goal pentru Patrioţi, 9-3! Este primul Super Bowl din istorie în care ambii quarterbacks au cîştigat Super Bowl MVP, iar Brady îşi onorează renumele!

18 minute de posesie pentru Giants, care nu îi lasă să respire pe Patrioţi. Se pare că ne îndreptăm spre o jumătate de meci cu rezultat similar cu sezonul regulat. Clipe grele pentru Patrioţi, inghesuiţi în 10 yarzi cu 2 downuri pentru Giants, Brady rezolvă cu o pasă precisă.

TOUCHDOWN! Cu un minut şi o secundă înainte de finalul reprizei, Patriots au un set întreg de 4 downuri. Conduşi magistral de Brady, care a ignorat prezenţa solidă a unei defensive conduse de Pierre-Paul, Patrioţii reuşeşc touchdownul prin Woodhead, confirmat printr-un point after! 10-9, cu doar 8 secunde înainte de finalul sfertului. Patrioţii întorc scorul înainte de pauză! Urmează o porţie de reclame şi Madonna.

++++++++++++++++++
447594-poza.jpg

SFERTUL 1. S-a degajat primul balon. Giants poartă echipamentul tradiţional alb, în timp ce Patrioţii sînt coloraţi în albastru. Manning găseşte wide receiverul, care reuşeşte primul down al partidei pe linia de 35 de yarzi a lui Giants. Tot Manning îi duce din două pase pe Giants în teritoriul albaştrilor.

Tom Brady a comis-o! A aruncat mingea spre o zonă în care nu se afla niciun receiver şi s-a ridicat steagul galben pentru intentional grounding! 2 puncte pentru Giants.

TOUCHDOWN! Victor CRUUUZZZ confirmă perioada fabuloasă prin care trece Giants în primul sfert! O pasă minunată dată de acelaşi Manning şi CRUZ animă tribunele! 9-0! Mingea e în curtea lui Tom Brady. De două ori a fost întoarsă o diferenţă de 10 puncte, în istoria Super Bowl, cea mai mare diferenţă întoarsă vreodată! E important ca Patrioţii să nu ajungă la această diferenţă!

++++++++++++++++++

S-a stabilit cine va începe Super Bowl-ul 2012. Patrioţii vor fi în defensivă, iar Giants vor porni în atac.

O surprinzător de brunetă Kelly Clarkson a cîntat, alături de corul tradiţional, imnul tradiţional al Americii. Minunată reacţia tribunelor, ceea ce nu putem spune şi de microfonul cu cristale roşii al cîntăreţei!

Echipele au intrat pe terenul din Indianapolis. Giants este a treia cea mai titrată echipă din istoria Super Bowl, 7 titluri, cu ultimul titlu cîştigat chiar în faţa celor de la Patriots, în 2008! De cealaltă parte, Patrioţii au trei trofee supreme în fotbalul american!

Pizza, bere, steaguri şi multă răbdare. Sperăm că le aveţi pe toate pentru unul dintre cele mai tari meciuri din sportul mondial! 20 de minute pînă la startul Super Bowl. Cred că ar fi timpul să ne spuneţi cu cine ţineţi! De asemenea, puteţi comenta meciul cu noi şi pe contul de twitter al GSP.ro!

 

++++++++++++++++++
447593-giants.jpg

New England Patriots şi New York Giants se luptă pentru victoria în Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

Iată cîteva dintre cele mai importante reguli care te vor ajuta să înţelegi mai bine partida în care va evolua românul Zoltan Mesko (Patriots), transmisă în direct de Sport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO:

Se joacă 11 contra 11, iar schimbările sînt nelimitate şi se fac în funcţie de situaţia în care se află echipa. Dacă este în posesia balonului, va introduce linia ofensivă, iar adversarul va miza pe linia defensivă. În cazul fazelor fixe sau dacă se doreşte degajarea balonului cît mai departe de ţintă se introduce linia specială.

Meciurile au patru sferturi a cîte 15 minute. Cronometrul se opreşte cînd balonul este în afara jocului. Echipa din ofensivă are la dispoziţie 4 tentative (downs) de a avansa cel puţin 10 yarzi în terenul advers. Dacă nu reuşeşte, balonul trece în posesia celeilalte echipe (turnover).

Se obţin puncte prin:
- touchdown (6 puncte) - cînd un jucător intră cu balonul în terenul de ţintă al celeilalte echipe (end-zone)
- field goal (3 puncte) - cînd balonul este degajat printre buturi
- point after touchdown sau PAT (1 sau 2 puncte) - după un touchdown, echipa care marchează primeşte balonul la 2 yarzi de terenul de ţintă. De acolo pot încerca un field goal (1 punct) sau să intre din nou în terenul de ţintă (2 puncte)

Posturile din NFL (Foto mai jos):
LINIA OFENSIVĂ
Centru - e jucătorul care începe fazele, trimiţînd baloanele în spate. Trebuie să blocheze jucătorii adverşi care încearcă să oprească atacul
Guard (2) - cei doi stau în stînga şi în dreapta Centrului. Treaba lor e să blocheze linia defensivă
Tackle (2) - cei doi stau lîngă Guard şi trebuie să protejeze Quarterback-ul
Quarterback - el primeşte mingea de la Centru şi dirijează atacurile echipei. Pot alege să plece singuri spre terenul de ţintă sau să arunce balonul unui coechipier plecat spre end-zone-ul advers
Running back (2) - stă în spatele liniei ofensive şi poate primi balonul de la Quarterback
Wide receiver (2) - este omul cu touchdown-ul, cel care trebuie să prindă balonul aruncat în faţă de Quarterback
Tight end - polivalent, poate lua locul Wide receiverului, dar şi pe cel al Guard-ului

LINIA DEFENSIVĂ
Defensive Tackle (2) - treaba lor e să-l placheze pe Centrul advers
Defensive End (2) - ei sînt cei care încearcă să blocheze pasa Quarterback-ului
Middle Linebacker - este Quarterback-ul din defensivă, el trebuie să dirijeze apărarea
Outside Linebacker (2) - cei doi trebuie să blocheze Quarterback-ul şi Running back-ul
Cornerback (2) - ei marchează Wide receiverul echipei adverse încercînd să prindă mingea trimisă de Quarterback
Safety (2) - ultima linie din apărare, ei trebuie să placheze adversarii scăpaţi cu balonul spre end-zone

SPECIAL TEAMS
Kicker - el degajează balonul de la mijlocul terenului şi este cel desemnat să execute loviture libere (field goals)
Holder - este cel care ţine mingea pentru kicker în momentul degajării
Long snapper - de la el pleacă mingea spre Holder sau Punter
Punter (postul lui Zoltan Mesko) - trebuie să degajeze cît mai departe balonul de terenul echipei sale. Acesta intră cel mai des pe teren în al patrulea down
Punt returner/Kick returner - e cel care trebuie să prindă balonul degajat de Punter sau Kicker
Upback - ultima linie, treaba lor este să îl protejeze pe Punter
Gunner - un jucător foarte rapid care trebuie să-l placheze pe Punt returner/Kick returner

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (291)
zanul_fm
zanul_fm  •  06 Februarie 2012, 15:34

Cat ma amuza "europenii" lu' peste :)) uitati-va numa la showul madonnei si vedeti diferenta intre rroooooooooooomanik si "prostul gust" din SUA ! Sunt cea mai fericita persoana ca am sansa sa locuiesc aici,ba chiar in capitala lumii NY si ma amuza ignorantii si ingamfatii care traiesc printre blocurile gri da au niste faze in cap de nici ei nu stiu cum o ajuns acolo......altceva n-am citit pe forumul asta decat chestii gen "prost gust" ,"incultura","grasi",fotbalul european magnific (da,ala din rromanik e cel mai meserias....pun pariu ca NY Red Bulls 2 insira fara drept de apel toata liga lu' mitica. Hai sictir...si uitati-va la saracia,spor

wollt_r
wollt_r  •  06 Februarie 2012, 07:44

v-am salutat ( ies la fix din tura ) sa fiti cuminti :))

imperator
imperator  •  06 Februarie 2012, 07:42
Postat de wollt_r pe 06 Februarie 2012, 07:41

pai eu stiu doar un "oltean" pe aici "eugen" parca (ceva de genu ) cica-i sarb ...

asa , si äla-i pârlit ? Adicä pe peluzasud nu l-ai väzut ? :))

Vezi toate comentariile (291)
Comentează