SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

Ted Gold Ligety » Schiorul american a cîştigat al treilea aur la Campionatele Mondiale de la Schladming

Ted Ligety
Ted Ligety

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 20:51

De data aceasta, Ted Ligety s-a impus la slalom uriaş.

Ted Ligety domină Campionatele Mondiale din Austria. Ieri, el a cîştigat proba de slalom uriaş, după ce în zilele trecute fusese primul şi la Super G şi la supercombinată. Cu trei medalii de aur la CM din patru probe, americanul în vîrstă de 28 de ani a intrat în istorie.

Pentru că din 1968 nici un schior nu mai reuşise să ia acasă aur multiplu! Jean Claude Killy a adunat în 1968 patru medalii de aur la CM. Ligety li s-a alăturat altor nume mari care au reuşit să atingă performanţa lui în trecut: austriacului Toni Sailer (trei medalii de aur la CM 1958), francezului Emile Allais (3 medalii de aur la CM 1937) şi norvegianului Stein Eriksen (trei la CM 1954). "Sînt foarte entuziasmat. E un sentiment incredibil şi mă bucur că am trei medalii de aur", a spus Ligety

Ligety a reuşit ieri să-şi apere titlul cucerit în 2011, la CM la slalom uriaş, depăşindu-i pe Marcel Hirscher şi pe Manfred Moelgg. Americanul se mai gîndeşte însă la o medalie, la ultima probă masculină a CM, slalom, care se va disputa mîine.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează