SPORTURI  »  ALTELE  »  TELEVIZĂRI

Televizoare în alb » Sporturile de iarnă acaparează micile ecrane

Lindsey Vonn a cîştigat în acest sezon cursa de coborîre de la Val d'Isere
Lindsey Vonn a cîştigat în acest sezon cursa de coborîre de la Val d'Isere

Articol de - Publicat luni, 29 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 28 decembrie 2014 21:38

În vacanţa de Revelion, dar şi în următoarele două luni, sporturile de iarnă vor fi extrem de prezente pe micile ecrane.

Schi alpin, nordic, sărituri cu schiurile sau biatlon. Calendarul Federaţiei Internaţionale de Schi îşi va agăţa beţele în cui de-abia la sfîrşitul lunii martie, după ce începutul sezonului s-a bifat deja la final de octombrie.

Cea mai urmărită şi mai disputată este Cupa Mondială dedicată schiului alpin, disciplină care numără şi cele mai multe vedete. Acestea s-au mutat de peste Ocean în Europa, iar pîrtii precum Val Gardena, St. Moritz, Innsbruck sau Kitzbuhel de-abia aşteaptă să le vină rîndul - sportivii în zăpadă şi mii de spectatori la finiş, cu vin fiert în mînă şi bujorii frigului în obraji.

Personaje precum Tina Maze, slovena cea iubitoare de viteză pe zăpadă, americanii Ted Ligety şi Mikaela Shiffrin sau zburătorii de pe trambulină, precum Gregor Schlierenzauer sau Noriaki Kasai, vor continua să se lupte pentru trofeele sezonului 2014-2015.

Biatlon cu tricolore
La sărituri cu schiurile, deliciul finalului de an îl constituie cele patru etape de Cupă Mondială care se desfăşoară sub genericul tradiţional Turneul celor Patru Trambuline. Acestea sunt Oberstdorf, 28 decembrie, Garmisch-Partenkirchen, 1 ianuarie, Innsbruck,  3 ianuarie, şi Bischofshofen, 6 ianuarie. Toate vor fi transmise în direct de Eurosport.

În schiul alpin, americanca Lindsey Vonn este aşteptată să-şi facă reintrarea pe zăpadă, după ce pe 21 decembrie, în etapa de super-G de la Val d'Isere, a suferit o accidentare la cot care o va ţine departe de Cupa Mondială pînă pe 10 ianuarie. Partea bună a poveştii este că supervedeta nu s-a lovit la genunchiul ghinionist, care a împiedicat-o anul acesta să ia parte la Jocurile Olimpice de la Soci.

Şi etapele de Cupă Mondială la biatlon pot fi urmărite tot pe Eurosport. În cursele feminine care îmbină fuga pe schiuri cu tirul vom vedea şi reprezentanţi ai României - Eva Tofalvi, Luminiţa Pişcoran sau Reka Ferencz.

Cînd se lasă cu medalii
În anul 2015 staţiunile americane Vail şi Beaver Creek vor găzdui Campionatele Mondiale de schi alpin. Acestea sunt programate în perioada 2-15 februarie. Pentru pasionaţii schiului nordic, cu cursele sale de anduranţă şi cu săriturile spectaculoase, Mondialele de schi nordic se vor disputa în perioada 18 februarie-1 martie, la Falun, în Suedia. CM de biatlon au şi ele ediţie în anul care urmează: 3-15 martie la Kontiolahti, Finlanda.

645923-program-schi.jpg

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
saramago
saramago  •  29 Decembrie 2014, 19:51

Pacat ca EuroSportul nu a mai difuzat in acest an nici Cupa Spengler, nici Mondialele de hochei U 20.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close