SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Tirul şi tenisul de masă au trimis deja primii reprezentanţi la Londra

Alin Moldoveanu priveşte spre Londra Foto: Cristi Preda
Alin Moldoveanu priveşte spre Londra Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 18 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 17 mai 2011 19:22

Tiristul Alin Moldoveanu şi jucătorii de tenis de masă Adrian Crişan, Elisabeta Samara şi Daniela Dodean s-au calificat pentru Jocurile Olimpice din 2012

Locul 4 la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, Alin Moldoveanu a ratat de puţin podiumul în China. "Pentru România acest loc patru e un rezultat bun, dar pentru mine e o mare dezamăgire", a declarat Alin după întrecerea olimpică. La 28 de ani, focşăneanul nu a abandonat ideea de a cîştiga o medalie olimpică. "La Londra poate va fi mai bine", a spus el atunci.

Primul pas spre Londra a fost făcut. Duminică noaptea, în etapa de Cupă Mondială de la Fort Benning (SUA), Alin Moldoveanu a obţinut locul 5 în proba sa, puşcă aer comprimat 10 metri. În calificări obţinuse al doilea punctaj, după italianul Niccolo Campriani, dar în finală a mai fost întrecut de francezul Piasecki, chinezul Zhu şi olandezul Hellenbrand.

Moldoveanu a fost primul sportiv român calificat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing, acolo unde îşi acontase participarea cu doi ani înainte!

Trei la tenis de masă
Adrian Crişan, Daniela Dodean şi Elisabeta Samara au obţinut şi ei calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, în proba de simplu.
Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a dat publicităţii clasamentele mondiale care stau la baza calificării la Jocurile Olimpice 2012. Potrivit topului ITTF, trei români au biletele în buzunar pentru turneul olimpic. La masculin, Adrian Crişan este pe locul 21, iar la feminin, Daniela Dodean şi Elisabeta Samara ocupă poziţiile 20, respectiv 23. Crişan va participa la a patra Olimpiadă din carieră, în timp ce Dodean şi Samara se vor afla la a doua apariţie.

România mai are repartizate trei locuri calificante la JO de la Londra, două la masculin şi unu la feminin. În probele de simplu se califică la Jocurile Olimpice sportivii calificaţi pe primele 28 de locuri la nivel mondial.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează