SPORTURI  »  ALTELE  »  CONCURS

Toma Coconea a reuşit să ocupe locul 2 la cea mai dură competiţie de adventure din lume!

10 ani de antrenament,  peste 150 de ore de mers pe jos şi peste 25 de ore de zbor, 5 perechi de pantofi sport, toate pentru medalia de argint +11   FOTO
10 ani de antrenament, peste 150 de ore de mers pe jos şi peste 25 de ore de zbor, 5 perechi de pantofi sport, toate pentru medalia de argint

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 30 iulie 2011 16:25

Românul Toma Coconea a reuşit pentru a doua oară din cele cinci participări să urce pe podiumul celei mai dure competiţii de adventure din lume, Red Bull X-Alps. Instructorul român de parapantă a parcurs aproximativ 1000 km în mers şi peste 800 km în zbor în cele 14 zile de concurs. Toma a reuşit în acest an să deţină şi recordul competiţiei la mers pe jos.

Primul care a ajuns la Monaco a fost elveţianul Christian Maurer, cel care a cîştigat şi ediţia din 2009, urmat de reprezentantul tării noastre, Toma Coconea, pe locul trei clasîndu-se austriacul Paul Guschlbauer. Competiţia a devenit cu atît mai dură, cît şi mai palpitantă după sosirea lui Maurer la finish, ceilalţi competitori mai avînd doar 48 de ore la dispoziţie să termine concursul. Cine nu ajunge în această perioada va fi descalificat din competiţie. Cum distanta între Maurer şi ceilalţi competitori era destul de mare, eforturile întregului pluton rămas în cursă au devenit supraomeneşti.

Cu o zi înainte de terminarea cursei, Tomi a profitat din plin de condiţiile favorabile pentru zbor, reuşind să parcurgă peste 180 km în aer, însă, prin stilul lui alternativ, românul a reuşit să speculeze de minune perioadele în care nu a putut zbura şi şi-a folosit condiţia fizică la maxim.

Will Gadd, unul dintre experţii Red Bull X-Alps a afirmat despre Toma: “Sînt mai mult decît impresionat de evoluţia lui Toma Coconea de anul acesta. A zburat bine, comparativ cu anii precedenţi, nu a făcut greşeli majore şi a muncit mult să ajungă la această performanţă. Dacă Maurer ar fi fost eliminat, Toma ar fi avut prima şansă la cea mai înaltă treapta a podiumului".

Imediat după ce a ajuns al doilea la finalul competiţiei din Monaco, Toma Coconea a făcut şi primele declaraţii. “Mă bucur mult că am urcat pentru a doua oară pe podiumul la acest concurs. A fost o competiţie foarte dură, atît din punct de vedere fizic, cît şi psihic. Nu s-a mai întîmplat pînă acum ca atît de mulţi competitori să fie eliminaţi şi lupta contra cronometru este un factor de stres în plus peste care trebuie să treci. Acum, că am ajuns la final, mă încearcă sentimente de nedescris. Bucuria mea nu se poate exprimă în cuvinte. Sînt mîndru că am participat la toate cele cinci ediţii ale Red Bull X-Alps şi sper să mai am ocazia să vin şi la următoarele”, a spus Toma Coconea.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
markator
markator  •  31 Iulie 2011, 18:26

Bravo Toma!!!! Cu posibilitatea de a te vedea in zbor prin Google Earth, am avut senzatia ca sunt aproape de actiune tot timpul. Te-am urmarit cu sufletul la gura! Esti un exemplu pozitiv pentru noi toti. Spre deosebire de fotbalisti "vedete" gen "Mutu" & co, tu este pentru mine o vedeta. Schimb canalele sau inchid TV-ul de fiecare data cand incepe o rubrica sport pe orice canal romanesc pentru ca mi s-a luat de multi ani de personajele din "sportul rege" aka "sportul turmei". Felicitari pentru performanta si sa te tina Dumnezeu sanatos sa te vedem gata de batalie in 2012 si in Red Bull X-West.

sorin2008
sorin2008  •  30 Iulie 2011, 18:10

SINCERE FELICITRARI !! Da, e pacat ca un om de joasa speta precum Becali produce atata rating pe cand un om care munceste pentru asemenea succese ...... nu mai continui ca m-am saturat sa tot o spun, poporul roman e devorator de otv si cancanuri. Ne ducem naibii cu totii.

gallini
gallini  •  30 Iulie 2011, 18:19
Postat de zx14-r pe 30 Iulie 2011, 17:37

PS: Desi si eu sunt un fan al fotbalului, avem 4657,16 comentarii la o stire gen "Becali si Lutu au..." , iar la podiumul unui adevarat sportiv, practicand unul dintre cela mai dure sporturi din lumee liniste totala...

Corect! Bravo Tomita! Partea buna este ca avem foarte multi sportivi buni, partea proasta e ca avem ziaristi (nu toti, dar majoritatea) care pt. a scrie un articol trebuie sa mai scoata si ceva cuvinte din context, asta asa sa iasa stirea...Felicitari Tomita sa mai participi, iar de acum sa auzim si de locul I !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează