SPORTURI  »  ALTELE  »  ALPINISM

Trăieşte alături de Coco Galescu experienţa la Polul Sud >> I-au confiscat alimentele în Chile!

Coco Galescu a ramas fara alimente in Chile
Coco Galescu a ramas fara alimente in Chile

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 decembrie 2011 20:50

Alpinistul român a avut mari probleme la aeroportul din Santiago de Chile unde a rămas fără o mare parte din alimente. Alpinistul român povesteşte în fiecare zi experienţele trăit


Duminică, 4 Decembrie:

Ziua de azi este foarte frumoasă, friguroasă, dar cu vreme bună si făra vînt. Am strîns din nou cortul şi ne pregătim pentru un parcurs de 25 km., cu săniile încărcate.

Sîmbată, 3 Decembrie:

Azi am parcurs primii 10 km pe schiuri.Pe 14 decembrie, vom fi la Polul Sud, unde se vor afla mai multe echipe, din diferite părţi ale lumii, pentru a celebra împreuna, centenarul.

Vineri, 2 Decembrie

Azi zburam spre Union Glacier în Antarctica cu un avion de tip rusesc ( Tupolev ). Am pregătit separat mîncarea pentru expediţie, schiurile, corturile, combustibil pentru primusuri, saci de dormit, pufoaice, mănuşile speciale, bocancii, etc..

Ne aşteaptă o călătorie în cea mai vitregă zonă a Pămîntului.

Joi, 1 Decembrie

Transmitem salutul nostru si La Multi Ani pentru toti romanii !
Azi este ziua ultimelor verificări înainte de decolarea spre Antarctica
Ne simţim bine şi sîntem nerăbdători să paşim în continentul iernii veşnice

Miercuri, 30 noiembrie

În aeroportul din Santiago ne-au fost confiscate ( conform legilor chiliene ) mai multe alimente după ce un cîine nenorocit le-a mirosit în bagaje. Am scăpat doar cu avertisment dar putea să se lase cu amendă.

Am zburat aproape 4 ore pînă la Punta Arenas, vremea a fost foarte frumoasă şi am revăzut cu emoţie, din avion, Patagonia ( acolo unde am fost cu Adi Prelipceanu in 2000.)

În aeroport ne-a aşteptat Borge Ousland care s-a bucurat sa ne revadă dupa expediţia din 2007, la Polul Nord. Totodată au aparut şi ceilalţi membri ai expediţiei. În final sînt 16 norvegieni ( care au tinut morţiş să aniverseze Centenarul şi să aduca un omagiu lui Roald Amundsen ).

După ce ne-am cazat în Punta Arenas am plecat cu toţii la un restaurant pentru a ne cunoaşte mai bine. Sunt foarte prietenoşi si plăcuti. (unul dintre ei este nepot de-al unuia din cei patru norvegieni triumfători la Polul Sud în 1911, alături de Amundsen . Surpriza a venit cînd a scos din buzunar un ceas poleit cu aur despre care ne-a spus următoarele: bunicul meu l-a primit de la Amundsen după reuşita lor la Polul Sud. Atît eu cît si Romeo am fost foarte emoţionaţi sa punem mîna pe el. Parca am pus mîna pe istorie in cele din urma suntem doar norvegieni si romani dar mai este o expeditie separata de a noastra cu alti exploratori internationali. Va fi o cursa ca intre Scott si Amundsen, acum 100 de ani)

Marti, 29 noiembrie

La ora 3, 30 noaptea Coco si Romeo au plecat din Timisoara spre Budapesta, cu masina. Avionul a decolat de acolo la ora 10, cu directia Madrid, unde au ajuns pe la ora 14 (ora noastra). Au avut de asteptat 10 ore, pana la urmatorul zbor. Sunt optimisti si hotarati sa porneasca rapid spre Pol

CITEŞTE ŞI Confesiunea emoţionantă a alpinistului Coco Galescu, românul care a plecat pe schiuri spre Polul Sud

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  05 Decembrie 2011, 03:59

Superba ideea! SUCCES COCO, ITI TINEM PUMNII!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează