SPORTURI  »  ALTELE  »  

Trei angajaţi ai firmei de securitate de la JO 2012 sînt acuzaţi de uciderea unui angolez pe care îl păzeau

G4S are experienta in privinta evenimentelor sportive (foto Reuters)
G4S are experienta in privinta evenimentelor sportive (foto Reuters)

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 11:41

Firma G4S a obţinut contractul care îi oferă în exclusivitate dreptul de a asigura măsurile de siguranţă în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra. Compania de securitate va avea 10.000 de agenţi care se vor ocupa ca sportivii şi turiştii ce vor umple capitala britanică în perioada 27 iulie-12 august 2012 să nu aibă probleme de ordin infracţional.

Potrivit planului de securitate pentru JO 2012, poliţia este responsabilă pentru ordinea din afara stadioanelor, iar agenţii particulari primesc în grijă interiorul arenelor sportive şi al parcului olimpic.

Experienţă bogată

Mark Hamilton, managerul firmei, a declarat că Olimpiada este cea mai complexă acţiune la care G4S a participat vreodată. "Experienţa noastră este, totuşi, largă, deoarece am luat parte de multe ori la Wimbledon, la meciurile de pe Wembley, la festivaluri de muzică sau la summit-ul G20", a adăugat Hamilton.

Misiunea agenţilor G4S, ca şi a agenţilor de poliţie, este una de a asigura măsuri stricte de siguranţă, dar şi de a crea o atmosferă primitoare.

G4S a făcut o victimă?

Acordarea dreptului de a asigura paza la JO 2012 companiei vine într-un moment delicat pentru G4S. Chiar în aceste zile, Scotland Yard cercetează trei angajaţi G4S, acuzaţi de omor din culpă. Potrivit martorilor oculari dintr-un avion al British Airways, agenţii G4S l-au brutalizat pe Jimmy Mubenga, un angolez care urma să fie deportat şi de paza căruia ar fi trebuit să se ocupe cei trei. Mubenga s-ar fi plîns că nu poate respira în aeronavă, dar bodyguarzii nu l-au crezut şi au continuat să-l imobilizeze aproape violent. Pasagerii au declarat că angolezul, lovit şi fără sprijin medical, s-a prăbuşit pe podeaua avionului şi a murit.

G4S colaborează cu Guvernul britanic, oferindu-şi serviciile la patru închisori, trei centre de imigrare şi 657 de arest. G4S este cel de-al doilea angajator privat din lume, dupa Wal-Mart, are un venit anual de 7 miliarde de lire sterline şi este prezent şi în România.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
kosmyn93
kosmyn93  •  22 Martie 2011, 14:39

Da,e adevarat,astia sunt prezenti si in romania,un prieten a lucrat la ei ca agent de securitate,a fost dat afara acum 5 luni datorita faptului ca,obiectivul unde asigura securitatea,sa desfintat pentru ca nu sa mai prelungit contractul,ok pana aici,dar problema e ca omul asta nu si-a primit dreptul de a beneficia de somaj,conform legilor in vigoare,si repet,au trecut 5 luni !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează