SPORTURI  »  ALTELE  »  CAIAC-CANOE

Trei medalii, nici una în probă olimpică » Aur și argint pentru români în prima zi la Europene

Alex Dumitrescu şi Victor Mihalachi se axează pe Mondialele din luna august
Alex Dumitrescu şi Victor Mihalachi se axează pe Mondialele din luna august

Articol de , - Publicat duminica, 03 mai 2015 00:00

Alex Dumitrescu și Victor Mihalachi, triplii campioni europeni, s-au clasat pe ultimul loc în proba de canoe dublu 1000 de metri.

La 41 de kilomtri de Praga, la Racice, bărcile românești au încercat ieri să urce cît mai sus pe podiumul european. Unora le-a ieșit, altora nu. Cea mai mare surpriză a fost însă clasarea pe ultimul loc în proba de canoe dublu pe distanța 1000 de metri a lui Alex Dumitrescu și Victor Mihalachi.

Singurii campioni mondiali ai sportului românesc în 2014 într-o probă olimpică, canoiștii români au pornit de pe culoarul favoriților, dar au făcut o cursă cenușie, clasîndu-se pe nouă din tot atîtea echipaje.

"Nu i-am sunat, mai au două curse, dar cred că asta a fost tactica lor, nu s-au întrebuințat prea mult. După cum au tras în calificări, dacă în finală ar fi repetat evoluția ar fi fost campioni europeni. Sînt la începutul pregătirii, nu au un obiectiv clar la Europene. S-au dus obosiți pentru că au avut multe antrenamente în ultima perioadă și nici un pic de odihnă. Nu e nici o pagubă, mai e mult pînă la Mondiale", a spus Ioan Bîrlădeanu, președintele Federației Române de Kaiac-Canoe.

Azi, Dumitrescu și Mihalachi vor evolua pe distanțele de 500 și 200 de metri, nici una nu este probă olimpică.

Tot în probe neolimpice au venit și medaliile pentru delegația României. Roxana Borha și Petronela Meroniac au devenit campioane europene în proba de kaiac dublu pe distanța de 1000 de metri, într-o cursă pe care au dominat-o.

Cele două arginturi au fost aduse de Florentina Căminescu cu kaiacul pe 1000 de metri și de canoea de patru, Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă și Ștefan Strat, tot pe 1000 de metri.

Biletele pentru Rio se dau la Milano

Cea mai importantă competiție din acest an pentru canoiști și kaiaciști are loc în luna august, la Milano, acolo unde se vor desfășura Campionatele Mondiale. Alex Dumitrescu și Victor Mihalachi trebuie să se claseze între primele șase echipaje în proba de canoe dublu pe 1000 de metri pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează