SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ ARTISTIC

Un fost jucător al lui Mircea Lucescu va participa la Olimpiada din 2014. Ca patinator!

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2010 00:00

Turcul Ilhan Mansîz, locul 3 la CM 2002, se antrenează 6 ore zilnic la patinoar la proba de perechi: "Căzăturile sînt mai rele decît la fotbal".

Ilhan a jucat în faimoasa echipă a Turciei învinsă la limită de Brazilia în semifinalele CM 2002. Un atacant de mare rafinament, care îl umilea pe Roberto Carlos cu o "braziliană" la acel Mondial, i-a fost elev lui Mircea Lucescu la Beşiktaş ('02-'04). Obligat să se retragă în 2006, după 7 operaţii suferite la genunchi.

Nu a abandonat sportul. A trecut de la fotbal la patinaj artistic. Şi, la 35 de ani, are ca obiectiv proba de perechi la Soci 2014, alături de slovaca Olga Bestandigova. Se pregăteşte 6 ore pe zi în Germania, la Oberstdorf. Şi nu este uşor: "Antrenamentul e dur. Căzăturile sînt mult mai rele decît cele mai dure faulturi din fotbal". Dar "turcul meu e un taur. Are o energie debordantă". Aşa îl caracterizează Alexander King. Antrenorul este mulţumit de Ilhan: "Stăpîneşte deja toate săriturile!".

6.000 de euro lunar plăteşte Ilhan pentru închirierea patinoarului, echipament şi salariul antrenorului

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
christiano0
christiano0  •  29 Octombrie 2010, 12:37

Bun jucator. Mi-aduc aminte cu placere de numele lui :)

serevrodut
serevrodut  •  29 Octombrie 2010, 02:16

Daca face doua antrenamente cu Mircica iese campion olimpic. Daca nu-l fura arbitrii binenteles.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează