SPORTURI  »  ALTELE  »  UK CHAMPIONSHIP

VIDEO De 13x Perfect! » Ronnie O'Sullivan a ridicat în picioare publicul de la UK Championship cu un 147 pentru istorie!

Ronnie O'Sullivan la ultima neagră
Ronnie O'Sullivan la ultima neagră

Articol de - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 14:23

Englezul Ronnie O'Sullivan s-a calificat în sferturile de finală ale UK Championship, după o victorie clară în faţa compatriotului Matthew Selt, scor 6-0. A fost un meci fără suspans, în care "Racheta" a bifat o nouă performanţă incredibilă.

În ultimul joc al partidei, englezul în vîrstă de 39 de ani a împlinit ceea ce orice jucător de snooker tînjeşte să facă de-a lungul carierei: un break maxim, de 147 de puncte. Considerat apogeul snookerului, breakul poate fi atins doar dacă jucătorul în cauză reuşeşte să introducă în buzunare cîte o bilă neagră pentru fiecare bilă roşie bifată, după care "curăţă" masa de bile colorate.

În toată istoria snookerului, s-au reuşit doar 109 astfel de breakuri, primul înregistrat fiind cel al englezului Steve Davis, pe 11 ianuarie 1982. Breakul poate fi urmărit aici. Primul jucător din istorie care a reuşit un break maxim într-un turneu oficial a fost John Spencer, în 1979, la Holsten Larger International, însă cameramanii TV nu au prins momentul fiindcă erau într-o pauză de ceai. :D

Ronnie O'Sullivan a reuşit aseară cel de-al 13-lea break din carieră, record absolut în snooker. Englezul l-a depăşit cu două breakuri pe legendarul Stephen Hendry, scoţianul care şi-a încheiat cariera în urmă cu cîţiva ani. Jucătorul încă în activitate şi cel mai apropiat de O'Sullivan este un alt scoţian, John Higgins, cvadruplu campion mondial, cu 7 breakuri.

"Nu mai sînt la fel de motivat ca altădată ca să le realizez, dar tot e incredibil cînd se întîmplă. Am avut foarte mari emoţii. M-am bucurat înainte de ultima neagră, pentru că ştiam că nu pot să o ratez, dar apoi mi-am adus aminte de Ken Doherty şi m-am gîndit că nu vreau să mă fac de rîs", a explicat Ronnie la conferinţa de presă. (VIDEO cu breakul lui Ronnie O'Sullivan)

A fost cel de-al 767-lea break de peste 100 de puncte din carieră, performanţă ce îl clasează la doar 8 breakuri distanţă de recordul lui Stephen Hendry, de 775 de breakuri de peste 100 de puncte. Număr 4 mondial, Ronnie îl va întîlni în turul următor pe Anthony McGill, unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători scoţieni.

Tabloul complet al sferturilor
Graeme Dott - Stuart Bingham
Anthony McGill - Ronnie O'Sullivan
Mark Davis - Judd Trump
Marco Fu - Stephen Maguire

UK Championship, în traducere Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, este cea mai importantă competiţie din snooker, după Campionatul Mondial. Alături de CM şi Openul londonez, formează "Tripla Coroană", distincţie supremă în cel mai nobil sport cu bile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
sfantu_mitri
sfantu_mitri  •  08 Decembrie 2014, 12:14
Postat de liberta pe 06 Decembrie 2014, 00:25

Domnule Mitica, multumesc ca m-ati lamurit ce inseamna UK Championship. Era greu sa-mi dau seama. Totusi, cum puteti pomeni de break-uri de 147 celebre si sa nu faceti referire la finala Charity Challenge Trophy din '97. Ce credeti?! Ronnie vs Hendry. Ce credeti?! 147 in frame-ul DECISIV dupa un meci epic! s://www.youtube.com/watch?v=eBKH4JvJQFE. Sa aveti... pardon!

Aveti dreptate, desigur. ://www.gsp.ro/sporturi/altele/video-cadou-de-craciun-3-breakuri-care-au-facut-istorie-in-snooker-si-povestea-lor-416224.html

liberta
liberta  •  06 Decembrie 2014, 00:25

Domnule Mitica, multumesc ca m-ati lamurit ce inseamna UK Championship. Era greu sa-mi dau seama. Totusi, cum puteti pomeni de break-uri de 147 celebre si sa nu faceti referire la finala Charity Challenge Trophy din '97. Ce credeti?! Ronnie vs Hendry. Ce credeti?! 147 in frame-ul DECISIV dupa un meci epic! s://www.youtube.com/watch?v=eBKH4JvJQFE. Sa aveti... pardon!

1745flo
1745flo  •  05 Decembrie 2014, 23:10
Postat de willsonraul pe 05 Decembrie 2014, 10:18

The rocket !

The best, ever!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează