SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOGP / ETAPA A 4-A / MARELE PREMIU AL SPANIEI

VIDEO și FOTO » Thriller în Marele Premiu al Spaniei la MotoGP! Lorenzo i-a dărâmat ca pe popice pe Dovizioso și Pedrosa! Rossi, abia pe 5! Marquez, lider absolut!

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 mai 2018 15:43

Marc Marquez (Honda Repsol) a câștigat Marele Premiu al Spaniei, pe circuitul de la Jerez. Podiumul a completat de Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) și Andrea Iannone (Team SUZUKI ECSTAR).

Nu au existat mari emoții în privința câștigătorului acestei etape, dar a fost intensă lupta pentru următoarele poziții. Pole-man-ul Cal Crutchlow a ieșit rapid din calcule, după o căzătură, fiind nevoit să abandoneze, lăsându-i să lupte pentru primele 3 poziții pe Jorge Lorenzo (Ducati), Dani Pedrosa (Honda Repsol) și Andrea Dovizioso (Ducati). Cei trei păreau că pot ține ritmul impus de Marquez, când Zarco dădea semne evidente că întâmpină probleme.

Cu 8 tururi înainte de finalul cursei, o manevră a lui Jorge Lorenzo a provocat un adevărat șoc în spatele lui Marquez. "Rechinul" a intrat larg în viraj,  l-a văzut târziu pe Pedrosa, pe care efectiv l-a luat pe sus, dărâmându-l apoi și pe Dovizioso. Au fost momente de panică, Pedrosa a căzut destul de rău, iar motocicleta lui a rămas pe circuit secunde bune, obligându-i pe piloții din spate să facă slalom pentru a evita alte accidente.

dcg4fs9wsaapo0w

dcg9b61w0auvv8u

Rămas fără principalii adversari pe circuit, Marquez a defilat către a doua victorie a sezonului și a sărbătorit din plin.

Pe doi a urcat Zarco, iar pe 3 Iannone.  Valentino Rossi s-a clasat pe 5, în spatele lui Petrucci, în timp ce colegul său de la Yamaha, Vinales, a terminat pe 7.

37 de victorii a adunat Marc Marquez până acum

"Eu tot încercam să-l atac pe Jorge și să-l depășesc, eram în criză de timp, el era lent în viraje.

Jorge și Dani au făcut o manevră de cursă, cum se spune, dar cu experiența pe care o au, indiferent că e unul care intră larg și închide sau că vine unul din spate, ar fi trebuit să fie atenți și la ceilalți pot afecta și rezultatul altor piloți.

Dani a intrat în mare viteză și vina cea mai mare e a lui pentru că vine din spate și poate gestiona situația, vede ce are în față. Jorge ieșise larg și a reintrat pe trasă, nu l-a văzut pe Dani, dar nici măcar nu s-a deranjat. Mă scoate din minți, sunt situații care pot apărea, dar e mai puțin vina lui Jorge. Suntem colegi de echipă, dar amândoi ne dorim să câștigăm, așa și trebuie să fie. Nu am probleme cu el, lăsând la o parte declarațiile pe care le-a mai făcut de-a lungul timpului. Jorge e un tip de treabă, amândoi ne dorim să avem rezultate bune, am vorbit și ne-am înțeles" Andrea Dovizioso

CLASAMENT MARELE PREMIU AL SPANIEI

jerez

Campionul mondial en-titre a preluat și șefia clasamentului general, 70 de puncte, urmat de Zarco, 58 de puncte, și Vinales , 50 de puncte.

CLASAMENT GENERAL

general

Următoarea etapă e programată pentru 20 mai, în Franța. Antrenamentele, calificările și cursele sunt transmise în direct în România de Eurosport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
846512458865303
Nissa Maria  •  06 Mai 2018, 20:25

Ma bucur ca Dovizioso ii ia apararea lui Lorenzo, sa nu se mai simta subestimat acesta din urma, insa nu e corect sa arunce vina pe Dani. De fapt, e greu de spus cine a fost vinovat. A fost o situatie nefericita, nu stiu cat putea sa evite Dani, la viteza aia. S-a desfasurat totul atat de repede incat nici ei nu si-au dat seama ce se-ntampla. Partea buna e ca n-avem accidentati, mai ales ca Dani a cazut cel mai rau.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează