SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTO GP

VIDEO » Marco Simoncelli a decedat la spital după un accident teribil în cursa de la Sepang!

Simoncelli se afla la cel de-al doilea sezon în Moto GP
Simoncelli se afla la cel de-al doilea sezon în Moto GP

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2011 13:52

Marco Simoncelli (24 de ani, Honda) a decedat astăzi la spital după ce a fost implicat într-un accident şocant în cadrul Marelui Premiu de Moto GP de la Sepang.

Vezi AICI imagini şocante cu accidentul lui Simoncelli!

Acesta a pierdut controlul motocicletei sale şi a căzut chiar în faţa americanului Colin Edwards (Yamaha) şi a multiplului campion mondial Valentino Rossi (Ducati). Cei doi nu l-au mai putut evita, iar Simoncelli a rămas la pămînt. Casca i-a sărit de pe cap în momentul impactului şi nu l-a mai putut proteja. După jumătate de oră de la accident, oficialii au luat decizia de a anula cursa, oprită după numai două tururi. Edwards s-a ales cu un umăr dislocat, în timp ce Simoncelli a fost transportat de urgenţă la spital.

Iubita sa, venită să-l susţină, a urmărit şocată toate imaginile din zona boxelor, iar Valentino Rossi, un bun prieten al lui Marco, a stat îngrijorat la standurile echipei sale, aşteptînd noi informaţii. Din păcate, rănile suferite de Simoncelli au fost mult prea grave, iar italianul nu a mai putut fi salvat!

"Simoncelli a făcut un stop cardiorespirator din cauza impactului puternic şi a loviturilor grave la cap, gît şi piept. A fost intubat imediat, iar manevrele de resuscitare au durat aproximativ 45 de minute, dar au fost în van. La ora locală 16:56 (n.r. 11:56 în România), a fost declarat oficial mort", a explicat medicul italian Michele Macchiagodena într-o conferinţă de presă. Medicul şi-a găsit cu greu cuvintele pentru a explica situaţia, menţionînd şi că americanul Edwards va rămîne sub observaţie la clinica circuitului de la Sepang.

Decesul italianului vine la mai puţin de o săptămînă de la o altă tragedie. Dan Wheldon a murit şi el într-un accident în cursa de la Las Vegas din Indy Car. Este pentru prima dată după 8 ani cînd o cursă de Moto GP se soldează cu un deces după cel al lui Daijiro Katoh din 2003. Ultimul accident tragic din circuit a avut loc în septembrie 2010 la Moto 2, cînd Showa Tomizawa şi-a pierdut viaţa la Misano.

Echipele din Serie A vor ţine momente de reculegere înainte de meciurile de azi şi vor purta banderole negre în memoria pilotului.

Citește și:

Străinii, impresionați de ce au trăit la meciul Generației de Aur: „E prima dată când sunt fericit că pierd”
Nationala
Străinii, impresionați de ce au trăit la meciul Generației de Aur: „E prima dată când sunt fericit că pierd”
Dana, soția lui Iosif Rotariu, a murit » Doliu în familia fostului mare internațional român
Media
Dana, soția lui Iosif Rotariu, a murit » Doliu în familia fostului mare internațional român
Audiență incredibilă la meciul Generației de Aur » Vârf de 2,2 milioane de telespectatori
Media
Audiență incredibilă la meciul Generației de Aur » Vârf de 2,2 milioane de telespectatori

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (85)
lupul46
lupul46  •  24 Octombrie 2011, 00:39

Nici Edwards si nici Rossi mai ales care era complet mascat nu au nicio vina. Pur si simplu motocicleta a avut o traiectorie mult prea imprevizibila pentru a se putea evita ceva. Din pacate stilul spectaculos dar kamikaze al lui Marco a avut o finalitate tragica. Moto GP-ul pierde unul din viitorii sai campioni mai acum cateva ore. RIP Marco!

_ultraboy
_ultraboy  •  24 Octombrie 2011, 00:37

RIP SUPER SIC. , m uitam astazi la toate clasele inainte sa plec la munca si s ajuns la clasa superioara, nu ma gandeam nici o secunda la ce urma sa se intample, din prima secunda cand am vazut cum a ramas intins pe pista , am zis ca e ceva foarte rau cu el, am avut o zi foarte trista la locul de munca si nu am putut sa imi iau gandul de la incidentul vazut in direct...

aditochi
aditochi  •  23 Octombrie 2011, 22:22

Pfoaaa terminati fratilor cu "RIP".De limba romana ati auzit?Daca tot sunteti atat de afectati de moartea lui si doriti sa va exprimati tristetea puteti spune "odihneasca-se in pace" ,"sa-i fie tarana usoara" sau ati uitat sa va vorbiti limba (de fapt n-ati uitat-o,n-ati stiut-o niciodata cat despre engleza n-are rost sa mai comentam). Daca va e sila de limba noastra macar scrieti cuvintele intregi Rest In Peace.Ti`ai dreacu` de etno-generation.

Vezi toate comentariile (85)
Comentează