SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Avem viitor la atletism! » Junioara-minune, bronz la seniori la Europenele de sală. Marian Oprea a urcat şi el pe podium

Florentina Marincu s-a impus la 18 ani în întrecerea europeană la săritura în lungime rezervată seniorilor
Florentina Marincu s-a impus la 18 ani în întrecerea europeană la săritura în lungime rezervată seniorilor

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 martie 2015 23:01

Ultima medalie europeană cucerită de un atlet român la o ediţie de sală a fost tot de bronz, adusă tot de triplusaltistului Marian Oprea, în 2011.

Florentina Marincu a cucerit aseară medalia de bronz la săritura în lungime din cadrul Campionatelor Europene de la Praga. Performanţa sportivei de doar 18 ani este una excepţională.

În primul rînd pentru că ultima medalie obţinută de atletismul românesc la o ediţie de sală datează din 2011, cînd Marian Oprea s-a clasat pe locul al 3-lea la triplusalt în întrecerile de la Paris. Şi în al doilea rînd pentru că Marincu a reuşit să se impună ca junioară într-o competiţie rezervată seniorilor.

Doar cîţiva atleţi români se pot lăuda cu o asemenea performanţă: Gabriela Szabo, Ionela Tîrlea, Mihaela Peneş şi Marian Oprea.

În finala de aseară, de la Praga, Marincu s-a bătut pentru locul 3 cu coechipiera sa, Alina Rotaru. Pînă înainte de penultima încercare, pe podium s-a aflat Rotaru, cu 6,74 metri, nou record personal. A fost momentul în care Marincu a prins un prag perfect şi o săritură ce a măsurat 6,79 m, record european de juniori şi medalie de bronz european.

Asemănată cu Cuşmir
Florentina Marincu s-a remarcat în urmă cu doi ani, cînd s-a întors de la Mondialele de cadeţi cu două titluri, la lungime şi la triplusalt. A fost remarcată şi de site-ul IAAF, care a asemănat-o pe sportivă cu talentata Anişoara Cuşmir, o legendă mondială a probei.

Fata de doar 18 ani visează ca într-o zi să urce pe treapta cea mai de sus a podiumului olimpic. "Asta îmi doresc pe termen lung. Nu vreau orice medalie, doar aurul!", a declarat Marincu pe site-ul IAAF. "Aş prefera să fie la lungime, îmi place mai mult decît triplusaltul", a precizat ea.

Mai iute decît Ogrăzeanu
În urmă cu trei săptămîni, la Naţionalele de sală de la Bucureşti, Florentina a cucerit două titluri de campioană a Romîniei. La lungime, dar şi la 60 metri, probă de sprint în care a întrecut-o pe experimentata Andreea Ogrăzeanu, campioana europeană de tineret la 100 m, care a declarat că este primul titlu naţional pe care-l pierde.

Revenire după 4 ani
După reuşita junioarei Marincu a fost rîndul veteranului echipei Romîniei să intre în concurs. Marian Oprea a sărit din prima încercare 16,74 m, după care a urmat 16,91 m, performanţă cu care s-a înfipt pe locul 3 pe care nu l-a cedat pînă la finalul întrecerii. Atletul de 32 de ani a fost depăşit de portughezul Nelson Evora (17,21 m) şi de spaniolul Pablo Torrijos (17,04 m).

Bujin, în finală la triplusalt
Duminică, ultima zi a Europenelor, România aliniază la start doi sportivi. Cătălin Cîmpeanu, locul 7 la CE 2014 la 100 m, va alerga în semifinalele de la 60 m, şi Cristina Bujin, care a reuşit să se califice în finala de la triplusalt. Românca a prins ultimul bilet cu o săritură de 14,02 m.

"Sînt extraordinar de fericită! Am început să plîng cînd am fost sigură de medalie! Ca şi mama în faţa televizorului! Concurenţa cu Alina m-a motivat. Ştiam că o să mă bat cu ea şi aşa a fost! Astăzi am fost eu mai bună!" (Florentina Marincu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cristinaco71
cristinaco71  •  09 Martie 2015, 10:56

FELICITARI!!! Era însa si mai frumos daca erau ambele fete cu medalie.... O mare bucurie sa vad din nou steagul României pe podium la un CE. MULT SUCCES IN CONTINUARE si HAI ROMÂNIA!!!!!!!!!!!!!!!

scorpionul1923
scorpionul1923  •  08 Martie 2015, 19:54
Postat de inichita pe 08 Martie 2015, 10:56

Felicit aceasta tanara speranta, care prin munca a obtinut acest rezultat . Domnilor ziaristi, noi cititorii dorim si alte informatii ca de exemplu : de unde este , unde a inceput atletismul, unde este legitimata , cine se ocupa de pregatirea ei s.a.

daca era dce unde trebuia stiai deja...asa insa...va trebui sa mai avem putinica rabdare :))))

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  08 Martie 2015, 19:20

Felicitari! O mica raza de speranta dupa ani de zile innorati in atletismul romanesc.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează