SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Cristina Toma, pe podium la CE de tineret la triplusalt » Argint în trei paşi

Cristina Toma a luat argintul cu 13,92
Cristina Toma a luat argintul cu 13,92

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 iulie 2011 22:45

Cristina Toma a cucerit ieri prima medalie importantă din carieră, ea clasîndu-se pe locul al doilea la triplusalt la CE de tineret


13,92 m a sărit Cristina Toma în nisipul de la Ostrava din a doua încercare. Suficienţi metri pentru a-i aduce medalia de argint. Cea care a reuşit mai mult decît românca a fost grecoaica Paraskevi Papahristou, colega de antrenament, care a sărit din prima 14,40 m.
Atleta de 23 de ani este mulţumită de succesul obţinut, mai ales că pînă acum este performanţa carierei, însă nu a ascuns faptul că şi-ar fi dorit mai mult. "La antrenamente sar constant peste 14 metri, dar în concurs am emoţii mari şi nu reuşesc să prind pragul", a spus românca.

Ilie Floroiu, directorul CS Farul, a spus că Toma reprezintă o nouă stea a probei de triplusalt, probă la care sportivele de la malul mării s-au afirmat întotdeauna atît pe plan naţional, dar şi pe nivel internaţional. "Cristina duce mai departe tradiţia constănţeană în proba feminină. A fost Cristine Spătaru, dublă campioană mondială de juniori II, la lungime şi triplusalt în urmă cu cinci ani, a venit apoi şi Cristina Bujin, prezenţă constantă la marile competiţii internaţionale, şi acum Cristina Toma. Cele trei au crescut împreună, pregătite de Lenuţa Dragomir, dar în urmă cu un an şi jumătate, Cristina a decis să plece să se antreneze în Grecia", a explicat Ilie Floroiu. Cristina îşi va aminti însă mereu de Cehia.

Locul opt
Mirela Lavric, multipla campioană mondială de juniori la 800 m, a ratat şansa de a urca pe podiumul european. Deşi s-a aflat în plutonul fruntaş în prima jumătate a cursei, românca nu a mai rezistat pe final şi a trecut ultima linia de sosire, în 2:12.99. Cursa de 800 m a fost cîştigată de Elena Arjakova (Rus, 1:59.41)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează