SPORTURI  »  ATLETISM  »  NUNTĂ

Cursa spre altar » Controversata atletă Semenya Caster se căsătoreşte cu o colegă de pistă

Articol de - Publicat miercuri, 14 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 13 mai 2014 22:49

Vicecampioana olimpică de la 800 metri, care a făcut obiectul unor polemici dure legate de sexul său după ce a cîştigat aurul mondial în 2009, îşi uneşte soarta cu Violet Ledile Raseboya.

Semenya Caster, medaliată cu argint olimpic la Londra 2012 în proba de 800 metri, se căsătoreşte în această vară cu o altă atletă, care este cu cinci ani mai vîrstă decît ea, a publicat în ediţia de ieri Gazzetta dello Sport. Nunta ar fi programată pe 5 iulie, după etapa de Golden League de la Roma.

Idila pe care o trăieşte cu Violet Ledile Raseboya nu este o noutate. Relaţia dintre cele două sportive sud-africane a început în urmă cu 5 ani şi trăiesc împreună de doi ani.

S-a fixat zestrea
Jurnaliştii din Africa de Sud au aflat că familiile celor două atlete s-au întîlnit şi au ajuns la un acord privind zestrea, în conformitate cu ritualurile culturii zulu. Ziariştii nu au specificat însă a cui familie va plăti dota, în valoare de 25.000 de ranzi, adică 1.750 de euro. În Africa de Sud, căsătoriile dintre homosexuali s-au legalizat din 2006, fiind recunoscute ceremoniile civile.

"Caster nu se întîlneşte cu nici un fotbalist de la Bafana Bafana, nu este gravidă. Toate aceste zvonuri care circulă sînt ridicole. Ea se vede cu Violet şi amîndouă sînt lesbiene", a declarat un apropiat al Semenyei. Ea însă nu a avut decît o singură reacţie la întrebările jurnaliştilor: "Viaţa mea privată nu vă priveşte".

Scandalul din 2009
În 2009, la Berlin, după ce a cucerit aurul mondial la 800 metri, Semenya Caster a început să fie bănuită de hermafroditism din cauza alurii sale masculine. După ce o parte din atleţi şi mass-media au început să se întrebe dacă Semenya este femeie sau bărbat, Federaţia Internaţională de Atletism i-a cerut să se supună unui test sangvin.

Analizele au relevat un nivel relativ ridicat de testosteron. Acuzaţi de rasism şi invadarea vieţii private, oficialii IAAF nu i-au retras medalia şi nici nu i-au interzis atletei să mai concureze în probele feminine.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează