SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE

Dramă. Jamaica. Aur » Usain Bolt a cucerit al 11-lea titlu mondial al carierei în proba de 4x100m

Usain Bolt (dreapta) porneşte în ultimul schimb, în timp ce Tyson Gay şi Mike Rodgers ratează sincronizarea // Foto: Reuters
Usain Bolt (dreapta) porneşte în ultimul schimb, în timp ce Tyson Gay şi Mike Rodgers ratează sincronizarea // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 30 august 2015 00:00

Usain Bolt, ultimul schimb auriu-verde în ştafeta de 4x100 m de ieri, a cucerit al 11-lea titlu mondial al carierei, în timp ce echipa SUA a fost descalificată. Pentru a patra oară din ultimele 6 ediţii.

După finala la 100 de metri, ştafeta de 4x100 m masculin e, probabil, proba cel mai aşteptată de la CM de atletism. Întotdeauna. Inclusiv ieri, la Beijing, cînd la start s-au aşezat naţiunile puternice ale sprintului.

Jamaica, pe culoarul 6, îl avea pe Bolt în ultimul schimb – şi pe Asafa Powell în al 2-lea -, în timp ce SUA venea cu un cvartet mult mai echilibrat la nivel înalt: Bromell, Gatlin, Gay şi Rodgers. Aceiaşi care alergaseră şi în serii, în timp ce Bolt îi lua locul lui Dwyer.

Părea că de data aceasta americanii sînt suficient de tari pentru a detrona Jamaica de pe soclu, acolo unde se simţeau bine de trei ediţii încoace.

Odată startul dat, Bromell, bronzul individual al sutei, şi Carter au fugit aproape la acelaşi nivel. Gatlin, argintul de la 100 m, i-a luat prim-planul lui Powell, care a pornit lent după ce a intrat în posesia băţului. Tot Powell era să strice tot cînd l-a împins pe schimbul numărul 3, Ashmeade.

Tyson Gay a dus SUA în frunte, însă predarea batonului între el şi Mike Rodgers a fost catastrofală, acesta din urmă plecînd prea repede şi ieşind din zona permisă pentru schimb. În acelaşi timp, Marea Britanie, care era pe 3, a ratat complet şi nici n-a mai încheiat cursa.

Bolt, netulburat de nimic, şi-a pus în mişcare toate rotiţele şi a trecut primul linia de sosire, în 37,36 secunde, cel mai bun timp al anului. SUA, sosită a doua, a fost descalificată. Pentru a 4-a oară la ultimele 6 ediţii ale CM. Iar China a luat un argint istoric. Fiindcă aşa e la ştafetă. Orice se poate întîmpla. Mai puţin să piardă Jamaica lui Usain.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează