SPORTURI  »  ATLETISM  »  CE HELSINKI

Fără medalie » România se întoarce cu mîinile goale de la Campionatele Europene de la Helsinki

Ancuţa Bobocel, prima din stînga, a reuşit să termine a 5-a finala de 3.000 m obstacole
Ancuţa Bobocel, prima din stînga, a reuşit să termine a 5-a finala de 3.000 m obstacole

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 01 iulie 2012 21:54

Delegaţia României a participat la Campionatele Europene de la Helsinki cu 26 de atleţi, dintre care doar 6 au ajuns în fazele finale, fără ca vreunul să urce pe podium.

Aseară s-au încheiat CE de la Helsinki şi după 5 zile de întreceri şi 26 de "tricolori" aliniaţi la start, delegaţia României se poate lăuda cu şase finalişti şi două mari dezamăgiri. Marian Oprea, care nu a trecut de preliminarii la triplusalt şi nici nu a reuşit să obţină baremul pentru Olimpiada de la Londra, şi Angela Moroşanu, care s-a oprit în semifinalele probei de 400 metri garduri.

Dintre cei 6 atleţi români care au acces în faza finală, cele mai bune performanţe le-au obţinut Roxana Bîrcă, la 5.000 m, şi Ancuţa Bobocel, la 3.000 m obstacole, ambele clasîndu-se pe locul 5. Bîrcă a reuşit să înregistreze şi record personal (15:13,40), timp ce i-a adus şi biletul pentru Olimpiadă.

Ceilalţi finalişti "tricolori", care vor reprezenta România şi la Londra, au ocupat următoarele locuri: Bianca Perie, locul 10 la ciocan (67,24 m), Mihai Donişan, locul 8 la înălţime (2,24 m), Anca Heltne, la greutate, locul 12 (16,39 m) şi ştafeta feminină de 4x400 m, compusă din Sanda Belghian, Mirela Lavric, Bianca Răzor şi Angela Moroşanu, locul 7. La precedenta ediţie, Barcelona 2010, românii au cucerit două medalii de argint, prin Nicoleta Grasu şi Marian Oprea.

Ultima competiţie în care atleţii români mai pot obţine biletul pentru Jocurile Olimpice de la Londra este Campionatul Naţional, care va avea loc în week-end-ul viitor, la Bucureşti.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
sympalg
sympalg  •  02 Iulie 2012, 15:07

de acum inainte vom fi campioni la infulecat saorme si tastare viteza pe telefonul mobil....copiii nu mai fac sport,modelele lor in viata sunt gutza si nu-stiu-care sexy...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează