SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Fostul campion mondial la atletism Moses Tanui a fost rănit grav într-un accident rutier soldat cu un mort

Tanui
Tanui

Articol de GSP - Publicat joi, 18 februarie 2010 00:00

Fostul campion mondial în proba de 10.000 de metri, kenyanul Moses Tanui, a fost rănit grav, într-un accident rutier suferit, joi, în apropiere de orasul Nakuru, din centrul Kenyei, informează presa locală, citată de AFP. Tanui, în vârsta de 44 de ani, are răni la picioare şi torace. El a fost spitalizat la Nairobi, în timp ce şoferul vehiculului în care se afla, fostul atlet David Lelei, a decedat în momentul impactului frontal dintre maşină şi un camion.
Moses Tanui a cîştigat medalia de aur în proba de 10.000 de metri la Campionatele Mondiale de atletism de la Tokyo, din 1991, şi medalia de argint în aceeaşi proba, în 1993, la CM de la Stuttgart. De asemenea, el s-a clasat pe locul doi la CM de cross-country de la Aix-les-Bains (Franta) în 1990 si la Anvers, în 1991. în 1996 şi  în 1998, Tanui a cîştigat maratonul de la Boston. 
La rândul sau, David Lelei, care avea 38 de ani, s-a clasat pe locul 2 în proba de 1.500 de metri din cadrul Jocurilor Panafricane de la Johannesburg, în 1999, si în acelasi an a participat la finala de 1.500 m de la Campionatele Mondiale de atletism.

(MEDIAFAX)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează