SPORTURI  »  ATLETISM  »  GUVERN

Gabriela Szabo a fost avizată pentru postul de Ministru al Tineretului şi Sportului: "O să încerc să nu dezamăgesc"

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 00:13

Guvernul Ponta 3, din care face parte şi fosta atletă ca ministru al tineretului şi sportului, a fost învestit de Parlament, dar nu a depus jurămîntul la Cotroceni.

O oră şi jumătate a durat ieri audierea Gabrielei Szabo la comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat, care i-au acordat apoi, prin vot, aviz favorabil ca ministru al TS în Guvernul Ponta 3. Szabo a adunat 24 de voturi "pentru", 7 "împotrivă" şi două abţineri.

Szabo a afirmat în faţa parlamentarilor că îşi propune să creeze o strategie de dezvoltare a sportului românesc pe zece ani, care să fie preluată şi de cei ce îi vor succeda la conducerea MTS.

"Ştiu ce cade pe umerii mei din acest moment. Primul obiectiv este maximizarea şanselor sportivilor români la competiţiile internaţionale, în special la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Trebuie să revigorăm sporturile unde România are şanse la medalii. Din păcate, funcţionăm cu piramida orientată cu vîrful în jos şi de aceea avem performeri din ce în ce mai puţini", a spus consiliera lui Nicolae Bănicioiu, cel care a gestionat TS din decembrie 2012.

Nu banii lipsesc
Szabo nu consideră că lipsa banilor este cea mai mare problemă a sportului românesc, ci faptul că nu mai este la modă să fii campion. "Ce-i lipseşte sportului? Părerea generală este că lipsa fondurilor este principala cauză. Nu, sportului îi lipseşte motivaţia autentică a sportivilor şi antrenorilor. Nu mai e la modă să fii campion! Nu banii atrag performanţa, ci performanţa atrage banii", a afirmat ea.

Ieri seară, Guvernul Ponta 3 a trecut şi de votul Parlamentului şi a mai rămas să depună jurămîntul de învestitură la Palatul Cotroceni.

"Nu aparţin nici unui partid politic şi nici nu-mi doresc acest lucru. Eu sînt Gabriela Szabo" (Szabo în timpul audierii )

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
bamse1901
bamse1901  •  05 Martie 2014, 15:55

felicitari fata, te stim desteapta si sa faci lucruri bune. in primul rand ar trebui sa li se dea voie copiilor sa faca sport si in tampul liber in curtile scolilor

brancusi
brancusi  •  05 Martie 2014, 11:10

Distinsa Gabi,nici nu ai inceput bine si ai cazut in primul pacat,oribila aroganta specifica politicii:esti monumentala Gabi Szabo pe pista de atletism,aici esti deocamdata un inalt functionar(demnitar) incepator si ajuns acolo "peste rand" si ramane sa-ti demonstrezi doar capacitatea manageriala.Eu am inteles ca in fapt ai vrut sa spui ca a ta credinta este sportul si nu politica,dar intr-o asemenea functie va trebui sa fii foarte atenta si la exprimari,nu ca suntem noi pretentiosi sau carcotasi,ci doar ca si asta face parte din fisa postului la un asemenea nivel.Bafta,ca ai nevoie!

agelu
agelu  •  05 Martie 2014, 09:50

Gabi, tot respectul pentru cariera sportiva. Dar ca politician vad ca ai inceput si tu , ca si TOTI ceilalti ministri de pana acum " sa fac o strategie ....pe zece ani " . Nu o poti folosi ( si ajusta ) pe aia a predecesorilor tai care de bine, de rau , e demarata ? Sau ai tu o presimtire ca vei fi ministru 10 ani ? Ca , dupa exemplul tau , e clar ca urmatorul ministru ( tot de la PSD sau nu ) va demara propria strategie !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează