SPORTURI  »  ATLETISM  »  MARATONUL DE LA BOSTON

Înapoi la linişte » Maratonul de la Boston din acest an s-a desfăşurat fără incidente

Celeste Corcoran este supravieţuitoare a atentatelor de anul trecut. Dublu amputată şi protezată, ea a participat şi la ediţia de anul acesta
Celeste Corcoran este supravieţuitoare a atentatelor de anul trecut. Dublu amputată şi protezată, ea a participat şi la ediţia de anul acesta

Articol de - Publicat miercuri, 23 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 00:14

În 2013, atentatul din dreptul liniei de sosire făcea trei victime. Luni, Bostonul şi-a văzut de alergat, recorduri şi gesturi emoţionante.

Forţele de ordine au împînzit oraşul american, pentru ca nenorocirea de anul trecut, cînd doi tineri de origine cecenă au detonat nişte încărcături explozibile chiar la finiş, să nu se repete.

Trei oameni, printre care şi un copil de 8 ani, şi-au pierdut atunci viaţa, iar zeci au rămas infirmi în urma deflagraţiei, care s-a produs la nivelul solului. Ceea ce înseamnă că mulţi dintre sportivii şi spectatorii aflaţi în calea suflului au rămas fără picioare.

Încurajarea " Boston Strong"
Luni, spre uşurarea lumii întregi, maratonul de la Boston s-a desfăşurat fără incidente. Cursa masculină a fost cîştigată în mod total neaşteptat de Meb Keflezighi, în vîrstă de 39 de ani, primul sportiv american care se impune la Boston din 1983 încoace.

Keflezighi a venit în SUA la 12 ani din statul african Eritreea, ca să scape de sărăcie şi război. La feminin aurul oraşului însîngerat la ediţia trecută a revenit kenyencei Jeptoo of Kenya, care a stabilit un nou record al traseului, terminînd cursa în 2 ore, 18 minute şi 57.

Mulţi cei dintre care au luat parte anul trecut la maratonul de la Boston s-au întors şi de data aceasta. Chiar dacă atunci erau întregi, iar acum sînt supravieţuitori ai atentatului. Mulţi au adus omagii victimelor din 2013, purtîndu-le numele pe tricouri. Luni, oraşul american a alergat sub deviza " Boston Strong".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează