SPORTURI  »  ATLETISM  »  PROVOCARE

La întrecere cu Fulgerul » Cătălin Cîmpeanu va alerga alături de Usain Bolt

Cătălin Cîmpeanu a terminat pe locul 7 finala de 100 m de la CE Zurich
Cătălin Cîmpeanu a terminat pe locul 7 finala de 100 m de la CE Zurich

Articol de - Publicat marti, 19 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 18 august 2014 23:20

Finaliştii de la Campionatele Europene din proba regină au fost invitaţi la Zurich, pe 28 august, de cel mai rapid om de pe planetă.

Cei 24 de atleţi români care au participat la Campionatele Europene de la Zurich au revenit ieri după-amiază în ţară. Triplusaltistul Marian Oprea a reuşit cea mai bună clasare românească, locul 5, dar vedeta delegaţiei este Cătălin Cîmpeanu.

Atletul în vîrstă de 29 de ani a oferit cea mai frumoasă surpriză prin calificarea în finala de 100 metri, ultima performanţă românească similară datînd din 1994, realizată de Daniel Cojocaru, deţinătorul recordului naţional.
Cîmpeanu s-a simţit ca o vedetă chiar şi în finală.

Cursa, pe care românul a alergat-o flancat de două stele ale pistei, Christophe Lemaitre şi Dwain Chambers, a fost urmărită din tribune de multiplul campion olimpic şi mondial, Usain Bolt.

Sentimentul de satisfacţie în cazul lui Cătălin nu va dispărea cel puţin pînă pe 28 august, cînd se va întoarce la Zurich şi va alerga încă o dată cursa de 100 m. De această dată însă, în calitate de invitat al lui Usain Bolt.

Jamaicanul a decis, împreună cu organizatorii etapei de Diamond League, să alerge cursa împreună cu finaliştii de la Europene. Pentru Cătălin Cîmpeanu, cursa de la Zurich poate reprezenta cursa vieţii lui, o altă ocazie de a alerga alături de cel mai rapid om de pe planetă fiind aproape inexistentă. Pentru Bolt, vedeta din atletismul mondial al mileniului trei, cursa din 28 august va fi la fel ca oricare alta.

"Şi, totuşi, există progres!"
Delegaţia României la CE a plecat la Zurich cu un obiectiv îndrăzneţ: două medalii şi 5-6 finalişti. După 6 zile de concurs, medaliile lipsesc cu desăvîrşire, cea mai bună performanţă fiind locul 5 la triplusalt. La capitolul celălalt însă lucrurile stau mai bine. 11 români au concurat în finale, însă doar 8 s-au clasat pe locurile ce punctează, adică poziţiile 4-8.

"Se simte un progres. La ediţia din 2012, an olimpic, tot fără medalii s-au întors şi cu 4 finalişti. Cifrele de acum arată un progres şi, cu multă muncă, poţi să spui că la Mondialele de la anul şi la Rio 2016 vei avea 5 finalişti. Din păcate, întrecerile de la Zurich au fost foarte slabe", a declarat fostul secretar de stat, antrenorul Nicolae Mărăşescu.

10:28 secunde este recordul personal al lui Cătălin Cîmpeanu la 100 m. La CE Zurich a fost cronometrat în 10:29 şi reprezintă a 172-a performanţă a anului

9:58 secunde este recordul mondial la 100 m şi este deţinut de Usain Bolt

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează