SPORTURI  »  ATLETISM  »  CM SOPOT

La trei centimetri de medalie » Marian Oprea a ratat podiumul Campionatelor Mondiale

Marian Oprea a terminat pe locul patru finala mondială la triplusalt
Marian Oprea a terminat pe locul patru finala mondială la triplusalt

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 martie 2014 23:34

Triplusaltistul s-a menţinut între primii trei sportivi, cu 17,21 metri, pînă la penultima serie de sărituri, cînd a fost depăşit de cubanezul Pedro Pablo Pichardo, cu 17,24 m.

Marian Oprea, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de sală! Ce frumos ar fi sunat! Cîtă nevoie ar fi avut atletismul românesc, dar şi sportivul de o astfel de performanţă!

Ultima medalie adusă de un român de la o competiţie internaţională rezervată seniorilor este bronzul european de sală din 2011, care a fost cucerit tot de Oprea. Atletul care, la vîrsta de 31 de ani, se încăpăţînează să revină în elita mondială, acolo unde a rezistat cu succes zece ani de zile.

Dar nu a fost să fie medalie. Plecat ca favorit în finala de aseară, de la Sopot, Marian a început bine, cu o săritură egală cu cea din calificări: 17,02 metri. A fost cea mai bună din prima serie de încercări. A doua nu a mai fost atît de grozavă: 16,34 m, dar l-a menţinut pe podium, pe locul 3.

În faţa lui au trecut cubanezul Ernesto Reve, cu 17,33 m, şi rusul Liukman Adams, cu 17,21 m. Pentru român au urmat două sărituri depăşite, dar a rezistat, pînă cînd a venit din spate, puternic, alt cubanez, Pedro Pichardo, cu 17,17 m.

La ultima tentativă, Marian a încercat să revină, dar săritura de 17,21 m l-a liniştit preţ de două minute. Pichardo a forţat mai mult, 17,24 m, şi i-a luat bronzul. Iar concursul s-a sfîrşit.

Veteranul delegaţiei României la CM de la Sopot se va întoarce acasă dezamăgit, dar consolat de faptul că a reuşit cea mai bună clasare a "tricolorilor" la această competiţie, fiind şi singurul din cei 10 români care a prins o finală mondială.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
madskills
madskills  •  11 Martie 2014, 10:42

marian din pacate pentru el mai ales, nu mai castiga medalii de ani de zile. Mereu au fost de vina accidentarile, terenurile de antrenament dar niciodata el si MAI ALES antrenoarea lui care sunt convins ca i-a tras cariera in jos, tinand cont ce potential avea baiatul. Daca vreti, este identic cazul cu a lui Bute, talent mare dar tras in jos de antrenori mediocri. Pacat.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  10 Martie 2014, 18:46
Postat de gica.paunescu pe 10 Martie 2014, 12:34

Felicitari ,,cangurului''Oprea; de multi ani acest brav atlet este la varful ierarhiei, in sportul pe care-l practica; nu se prea inghesuie nimeni sa-i adreseze urari de bine ptr. performantele pe care le reuseste; tot atat de-adevarat este ca nu-i cere nimeni ,, gratierea ''. S-auzim numai de bine, Marian !

Din pacate Marian e un exemplu de talent nemaipomenit, dar a carui rezultate sunt mult sub ceea ce ne assteptam si ceea ce putea realiza. Sigur, medalii la toate competitiile tari(olimpiada, mondial, european), dar a ratat an de an sansa de deveni campion. Chiar si acum a prins un mondial la care concurenta era foarte slaba, n-au venit numele ari, numai Pichardo era de speriat, iar acesta n-a confirmat. A avut o sansa uriasa sa castige chiar aurul(cred ca daca-i iesea mai ine al 2-lea pas de la ultima incercare o si facea) cu care nu stiu cand se va mai intalni, la european vor veni probabil Tamgho, Fedorov, Donato. Si chiar daca performanta nu e neaparat slaba, n-a batut pe nimeni infinala

gica.paunescu
gica.paunescu  •  10 Martie 2014, 12:34

Felicitari ,,cangurului''Oprea; de multi ani acest brav atlet este la varful ierarhiei, in sportul pe care-l practica; nu se prea inghesuie nimeni sa-i adreseze urari de bine ptr. performantele pe care le reuseste; tot atat de-adevarat este ca nu-i cere nimeni ,, gratierea ''. S-auzim numai de bine, Marian !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează