SPORTURI  »  ATLETISM  »  SENTINŢĂ

Liber sau după gratii? » Oscar Pistorius află azi dacă va face închisoare

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:19

Oscar Pistorius, campionul paralimpic găsit vinovat de uciderea iubitei sale, va afla azi dacă va ajunge în închisoare şi pentru cît timp.

După 7 luni de la debut, procesul lui Oscar Pistorius a ajuns la final. Azi, judecătoarea Thokozile Masipa, cea care l-a găsit pe sportivul în vîrstă de 27 de ani vinovat de omor din culpă, va pronunţa sentinţa. Acuzarea a cerut o condamnare la 10 ani de închisoare, în timp ce apărarea vrea ca pedeapsa să fie de muncă în folosul comunităţii.

Pistorius a susţinut mereu aceeaşi variantă. Că în noaptea de Sfîntul Valentin 2013 s-a trezit din cauza unui zgomot suspect, a crezut că e un hoţ care s-a ascuns în baie şi, speriat, a tras patru gloanţe în uşa închisă.

Care parte a convins judecătoarea? Acuzarea, prin procurorul Gerrie Nel, care a spus că societatea nu va ierta o eventuală netrimitere în închisoare a lui Pistorius, care a tras în victimă cu muniţie de război ştiind că e cineva după uşă, sau apărarea, care a susţiune că sportivul este cuprins de remuşcări.

Indiferent de sentinţă, campionul paralimpic care alerga cu proteze de carbon a ieşit de pe pista de tartan. Cîndva un idol şi un model de curaj, participînd la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 alături de sportivii fără handicap, acum "Pistorius este un om distrus", după cum a declarat Barry Roux, avocatul lui Pistotius.

"Distrus, dar în viaţă" a fost replica rece şi dură a procurorului Nel.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează