SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Marian Oprea e nesigur: "Nu ştiu dacă merg la Mondiale?!"

Marian Oprea a ajuns cel mai departe la 16,97 în concursul de la Bucureşti // Foto: Raed Krishan
Marian Oprea a ajuns cel mai departe la 16,97 în concursul de la Bucureşti // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 25 februarie 2012 21:42

Fiindcă nu a reuşit să sară în acest sezon peste 17,00 metri, Marian Oprea nu ştie dacă va fi inclus în lotul pentru CM de sală de la Istanbul.

De un an şi jumătate, cel mai valoros atlet al Romaniei a ales să se pregătească în Grecia, cu precădere în sezonul rece. Marian Oprea a venit în ţară şi a participat vineri la Campionatele Naţionale de sală, o ultimă verificare înaintea Mondialelor de la Istanbul (9-11 martie), dar şi o ocazie de a-şi îmbunătăţi cea mai bună performanţă din acest an, care a măsurat abia 16,43 metri.

Vicecampionul olimpic de la Atena 2004 la triplusalt s-a oprit la 16,97 de metri, la 3 centimetri de baremul de participare la CM din Turcia

- Cum te simţi, Marian?
- Bine. Acum nu mă doare nimic şi sper ca totul să rămînă aşa...

- Ai mai avut ceva probleme medicale?
- Anul trecut am avut dureri la spate, care m-au determinat să închei sezonul de vară mai repede. Apoi am avut ceva dureri la genunchiul sănătos. Dar sînt lucruri normale pentru un sportiv care evoluează de mai bine de 10 ani la cel mai înalt nivel.

- Cu ce obiectiv mergi la Mondialele de sală de la Istanbul?
- În primul rînd, nu ştiu dacă voi merge la concursul din Turcia.

- Vrei să declari forfait?
- Nu asta este intenţia mea!

- Şi atunci?!
- Încă nu am fost anunţat că voi face parte din echipa României...

- Adică nu eşti sigur că vei fi selecţionat?!
- Da. Dacă mi-aş fi îndeplinit baremul de participare, cel de 17 metri, aş fi fost sigur de participare. Acum, totul stă la decizia conducerii federale.

- Ce alte planuri ai pentru acest an?
- Nu mă gîndesc decît la un singur lucru. La Olimpiada de la Londra, unde nu vreau să merg doar ca să mai bifez o ediţie în palmares.

- Vei continua pregătirea în Grecia?
- Nu ştiu exact. Poate că voi mai sta şi în ţară. Încă nu am stabilit nimic acum.

Ogrăzeanu nu s-a accidentat grav
Andreea Ogrăzeanu, campioană europeană de tineret la 100 metri, s-a accidentat ieri, în timpul cursei din serii de la 60 m din cadrul întrecerilor de la Bucureşti. "Nu arată a fi ceva grav, dar diagnosticul îl vor da medicii luni, după ce îi vor face analize, eventual un RMN", a declarat şeful FRA, Sorin Matei. Ogrăzeanu s-a forţat ieri la "naţionale", încercînd să obţină baremul de participare pentru CM de sală în proba de 60 metri.

Locul întîi pentru Esthera
Puţini sportivi au reuşit în ultima zi a concursului Cupa de Cristal, desfăşurat la Bucureşti, să atingă standardul de participare pentru Mondialele de la Istanbul. Esthera Dobre este una dintre aceştia, atleta impunîndu-se la săritura în înălţime cu o performanţă de 1,94 metri, cu un centimetru peste barem. Probele feminine de la 800 şi 3.000 m au fost cîştigate de Mirela Lavric (2:05,240), respectiv Liliana Bărbulescu (9:29,14).

"Marian nu ştie că am decis ca pentru Mondialele de la Istanbul vom lua în calcul şi performanţele de anul trecut, ceea ce înseamnă că el are îndeplinit standardul de participare" (Sorin Matei, preşedinte FRA)

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close