SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Mirela Lavric a povestit prin ce a trecut cînd a fost sechestrată: ”Mi-au pus prosopul în gură”

Mirela Lavric
Mirela Lavric

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 noiembrie 2013 12:46

Campioană mondială şi europeană de tineret, la 800 de metri, Mirela Lavric spune că a fost sechestrată de fostul iubit şi prietenii săi, aceştia recurgînd chiar la violenţă.

Mirela Lavric a povestit momentele grele prin care a trecut în apartamentul fostului iubit şi afirmă că nu a avut nici o clipă intenţia de a se sinucide. Ea susţine că Ionuţ Parfene a sechestrat-o în locuinţă, punîndu-i prosopul în gură pentru a nu striga după ajutor, confiscîndu-i şi bunurile, astfel încît să nu poată lua legătura cu o altă persoană.

Campioana precizează că a fost intimidată de fostul iubit, ea depunînd deja o plîngere la Poliţie pentru lipsire de libertate şi aşteaptă să-i facă dreptate.

Mirela Lavric a mai precizat că va fi mai atentă de acum înainte în relaţiile amoroase, iar gîndurile sale se îndreaptă către competiţiile oficiale, de unde speră să obţină noi medalii.

- Mirela, povesteşte-ne ce s-a întîmplat luni seara?
- În acel apartament s-au întîmplat lucruri groaznice, care nu au fost spuse de Parfene Ionuţ şi prietenii lui. Luni, în jurul orei, 15, am plecat din Iaşi către Vaslui pentru a-mi efectua antrenamentul, stabilind cu el că mă voi întoarce la Iaşi. În jurul orei 18 am terminat antrenamentul şi am plecat la Iaşi, cînd am ajuns la apartamentul său nu l-am găsit, aşa că l-am sunat, iar el mi-a spus că este la o prietenă unde lucrează la un proiect şi că va ajunge în cîteva momente. După 40 de minute a venit la apartament cu prietena cu care lucra la proiect, luîndu-mă de mînă pentru a merge în locuinţă.

Am vrut să-mi iau telefonul cu mine din maşină, însă el mi l-a luat din mînă şi mi l-a pus la loc. Mi-a luat cheia de la maşină şi nu mi-a dat-o înapoi. Am urcat în apartament, iar apoi a început să vorbească despre relaţia noastră, lucru cu care nu am fost de acord, mai ales că era de faţă o a treia persoană.

După trei minute au mai apărut în apartament încă două persoane, o fată şi un băiat. Fata respectivă cred că era cea cu care umblase în timpul relaţiei noastre şi cu care a mai fost surprins în urmă cu un an. Atunci am vrut să pun capăt relaţiei, însă m-a implorat să-l iert, iar eu, iubind-ul, normal că l-am iertat.

- Totuşi, ce s-a întîmplat?
-În acel apartament ei m-au închis, m-au sechestrat. Mi-au pus sechestru pe bunurile mele, pe cheile de la maşină, telefon, au închis uşa de la intrare, iar din acel moment am fost forţată să stau de vorbă cu ei, am fost forţată să stau în apartament împotriva voinţei mele. Am plîns, am implorat să mă lase să plec, lucru care nu s-a întîmplat. Au tras de hainele mele, mi-au rupt geaca de pe mine. Fata, cu care probabil avea o relaţie, m-a jignit, m-a insultat. Mi-au spus cuvinte grele, iar el judecîndu-mă pentru relaţia noastră timp de doi ani de faţă cu acele persoane. El nu mi-a respectat decizia de a părăsi locuinţa. Mi-a pus prosopul la gură, m-a ţinut cu forţa în casă. Pentru că m-a văzut plîngînd a început să bată cu pumnii în patul pe care stăteam, a lovit cu pumnii în dulap.

- Ai fost, într-un fel, ameninţată?
- Am fost ameninţată să nu vorbesc cu părinţii lui despre tot ce a făcut, pentru că o să mă mute din Vaslui. Timp de 45 de minute m-a ţinut numai în jigniri, iar după ce a părăsit camera unde eram ţinută am hotărît să deschid geamul şi să mă caţăr în copac, să mă agăţ de crengile copacului, pentru a scăpa, fiind speriată şi nu ştiam ce mi se va întîmpla. Dacă era să mă sinucid, săream direct în cap şi nu încercam să fug către maşină, pentru a scăpa de ei.

- Ionuţ a mers cu tine la spital, s-a interesat de situaţia ta?
- Cît timp am stat la spital, Ionuţ nu a venit să vadă ce se întîmplă, deşi poliţia l-a invitat să se urce în maşină şi să vină după ambulanţă. Timp de trei ore, cît am stat internată, el a fugit de acasă cu bunurile mele.

Medicii mi-au permis să plec acasă, neavînd nimic fracturat, însă neavînd cheile de la maşină, telefon, am încercat să iau legătura cu el să-mi aducă bunurile mele pe care le sechestrase, însă nu a ţinut cont de rugămintea mea. Am avut parte de ajutorul unui cuplu, cu care am mers la locuinţa acestuia, însă nu l-am găsit acasă, fugind de responsabilitate.

Am contactat-o, într-un final, pe doamna profesoară, care a venit după mine la Iaşi. M-au abuzat, m-au agresat, mi-au pus prosopul în gură pentru a nu ţipa şi de aceea am recurs la acel gest, să sar pe geam, să pot fugi, în niciun caz să mă sinucid. Sunt o sportivă cu caracter puternic, am multe de oferit, iar viaţa mea nu se opreşte pentru un băiat.

- Ai depus vreo plăngere la poliţie?
- Am făcut plîngere la poliţie. Nu m-a influienţat doamna profesoară. Ea e imparţială şi ţine cu adevărul. Ionuţ ştie că doamna profesoară este corectă. A cerut ajutorul ei, pentru a mă determina să nu depun plîngere.

- Crezi că era beat sau era drogat, de s-a comportat aşa cu tine?
- Acum nu pot să spun aşa ceva, dar ştiu că în trecut a fost consumator de droguri. Însă, comportamentul lui era ciudat. Am fost jignită şi adusă într-o postură urîtă.

- Îl vei acţiona în judecată?
-Am depus doar o plîngere, însă nu pot să spun ce va fi pe viitor.

- Mai ai sentimente faţă de el?
- Sentimentele sînt, pentru că în timpul relaţiei am fost o persoană devodată, iar sentimentele nu pot fi şterse imediat, mai ales cînd ai pus suflet, l-ai ajutat, l-ai iubit, ai pus încredere în el. Sufleteşte, am să-l iert, dacă nu ierţi în viaţă, nu poţi merge mai departe.

- L-ai ajutat vreo dată cu bani?
- Chiar acum o săptămînă l-am ajutat cu bani, în jur de 400 de euro. S-a comportat frumos înainte de a-i da banii, iar după aceea a început sî fie rece, să-şi schimbe comportamentul. Cînd i-am spus că am să vorbesc cu părinţii lui despre ceea ce se întîmplă cu noi, a început să mă ameninţe, că mă face bucăţi, că mă mută din oraş, dar apoi m-a implorat şi mi-a cerut iertare.

- Te mai îndrăgosteşti vreodată?
- Am să mă îndrăgostesc cu siguranţă, dar o să fiu mai reţinută, fiindcă am căpătat o experienţă foarte bună din această relaţie.

- La sfîrşit de lună vei trăi un moment unic…
- Am onoarea să primesc Cheia Jocurilor Olimpice de la Nadia, este o mîndrie şi o bucurie, ca dovadă că am pentru ce să trăiesc. Am multe de oferit, am multe concursuri importante şi vreau să reprezint România cu capul sus, lăsînd deoparte toate răutăţile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
apokalyps
apokalyps  •  15 Noiembrie 2013, 14:52

doamne ce proste sunt femeile...... "Sentimentele sînt, pentru că în timpul relaţiei am fost o persoană devodată, iar sentimentele nu pot fi şterse imediat, mai ales cînd ai pus suflet, l-ai ajutat, l-ai iubit, ai pus încredere în el. Sufleteşte, am să-l iert, dacă nu ierţi în viaţă, nu poţi merge mai departe.""

haxor
haxor  •  15 Noiembrie 2013, 14:30

vorbeste aiurea asta si cum spunea cineva pe aici, cam cusuta cu ata alba istoria ei si ce-mi e cel mai scarba e ca astia vorbesc de atleti si de atletism doar cand apare cate un subiect can-can de asta. Mizerabila presa in Romania!

c7eric
c7eric  •  15 Noiembrie 2013, 13:28
Postat de steaua_blatista pe 15 Noiembrie 2013, 13:22

Tu ori nu gandesti ori esti prost... Gandeste un pic 3 barbati = o femeie de 40-45 kg

Daca nu ai inteles din text iti explic eu: erau 2 barbati si 1 femeie impotriva a 1 sportiv de 49 kg(daca avea mai mult la 1,64 nu ar mai fi dat randament la atletism), acum mars si invata pentru bac.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează