SPORTURI  »  ATLETISM  »  SPECIAL

Nea Nae are nevoie de ajutor » Apel umanitar din partea familiei lui Nicolae Mărăşescu

Nicolae Mărășescu // Foto: Alex Nicodim
Nicolae Mărășescu // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2016 00:00

Familia lui Nicolae Mărăşescu adresează un apel către toţi cei care-l cunosc pe antrenorul de atletism să doneze sânge menţionând numele lui.

Nicolae Mărăşescu se află înternat în aceste zile la Spitalul Colentina din Bucureşti şi începând de ieri starea acestuia a devenit una critică.

"Nae are nevoie de sânge grupa 0, RH pozitiv. Orice persoană, indiferent de grupa sanguină pe care o are, poate ajuta ducându-se la Centrul de Transfuzie Sanguină și să spună «Pentru Nicolae Mărășescu, internat la Colentina", a explicat ieri Mihaela Mărășescu, soția antrenorului.

Membru al forului olimpic român şi fost secretar de stat în MTS, Mărăşescu a suferit în ultimul un de mai multe afecţiuni. După ce a urmat un tratament la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", antrenorul de atletism în vârstă de 78 de ani a fost transferat la Spitalul Colentina, unde urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

"Înainte de a începe pregătirile pentru operaţie, organismul lui Nae a început să dea semne de slăbiciune. Doctorii au anulat operaţia şi ne-a spus că are nevoie de sânge", a mărturisit Mihaela Mărăşescu.

Din păcate, în aceste zile, sistemul de sănătate din România trece printr-o criză fără precedent pentru toate spitalele, medicii rugându-i pe aparţinătorii pacienţilor să meargă să doneze şi să-i convingă şi pe alţii să recurgă la acest gest care salvează vieţi.

Cine e Nea Nae

Nicolae Mărăşescu s-a născut pe 12 noiembrie 1937, la Bucureşti. A practicat atletismul de performanţă, fiind legitimat la Steaua între 1962-1966. Are în palmares şi un titlu de campion naţional, la ştafeta de 4x100 metri (1965).

A absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport în 1966, iar în calitate de antrenor i-a pregătit, printre alţii, pe Natalia Andrei, Fiţa Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei şi Petru Drăgoescu.

A activat 43 de ani ca antrenor, iar prin sportivii pregătiţi de el a câştigat cele mai multe medalii la principalele competiţii internaţionale: 27. A îndeplinit funcţia de secretar de stat la MTS şi este membru al COSR.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează